Pénztárcabarát kampány

2023.08.11. 19:00

Ezek a pénztárcabarát tanácsok minden szülőnek segíthetnek az iskolakezdés előtt

Pénztárcabarát iskolakezdés címmel fogyasztóvédelmi edukációs kampányt indít az Magyar Nemzeti Bank (MNB) az őszi iskolakezdés előtt álló családok és a felsőoktatási tanulmányaikat kezdő hallgatók pénzügyi döntéseinek támogatására - tájékoztatott a jegybank.

Kemma.hu

Okos vásárlással jelentős összegeket spórolhatunk az iskolakezdésen

A közlemény szerint akár 232 ezer forint egészség- és önsegélyező pénztári beiskolázási támogatást is igénybe vehetnek az őszre készülő, családi támogatásra jogosult pénztártag szülők, ennek ötödét, 46 400 forintot szja-kedvezményként visszakaphatnak – olvasható az MNB fogyasztóvédelmi edukációs kampányának honlapján.

Közölték: a pénztári támogatás az óvodásoktól egészen a 25 év alatti, felsőoktatási tanulmányaikat folytató diákok után vehető igénybe. A kisebbeknek ruházatra, taneszközökre, tankönyvekre, a nagyoknak akár a felsőoktatási tandíjra, kollégiumi vagy albérlet-költségekre is. Az igénybevétel feltétele egyebek közt a tanintézmény látogatásának igazolása, a tanév első napját legfeljebb 15 nappal megelőző vásárlási számlák becsatolása, illetve, hogy a pénztári megtakarítás előzőleg legalább 180 napja legyen a számlán.

Iskolakezdés előtt érdemes előzetesen tájékozódni az igénybe vehető állami, önkormányzati vagy munkáltatói támogatásokról, illetve - egyetemi hallgatóknak, főiskolásoknak - a lehetséges pályázatokról - írták. Hitelfelvételnél célszerű több bank hitelajánlatát összehasonlítani, a felsőoktatási hallgatóknak pedig ajánlatos tájékozódni a Diákhitel felvételeiről – tanácsolták.

A felsőfokú tanulmányokat kezdők számára a bankszámlaválasztáshoz az MNB Számlaválasztás tudatosan Pénzügyi Navigátor füzete, valamint a pénzintézetek aktuális bankszámláit bemutató Bankszámlaválasztó programja nyújthat segítséget – írták.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában