Vandálkodás

2023.08.30. 16:30

Esztelen rongálással tettek tönkre egy terelőelemet Esztergomban

Saját maga mérte le okostelefonja stopperórájával, hogy valóban csak öt percre van az ingyenes zöldparkoló attól a helytől, ahol vélhetően az autós behajtás szándékával rongáltak meg egy akadályelemet. Az esztergomi polgármester üzenetében kiemelte: kifogják vizsgálni a vandál cselekményt.

Kemma.hu

Az esztergomi Szent Erzsébet-híd, melyek Prímás-szigeten lévő hídfőjénél a rongálás történt

Forrás: 24 Óra

Fotó: P. O. Z.

Augusztus 30-án arról adott hírt közösségi oldalán Hernádi Ádám polgármester, hogy a Szent Erzsébet-hídnál lévő forgalomterelő akadályt valaki megrongálta. A város első embere felhívta a figyelmet, hogy ennek az elemnek az volt a feladata, hogy biztosítsa a gyalogos közlekedés nyugalmát a Prímás-szigeten lévő Gesztenye-fasornál. 

A vandálok a két tartóoszlopról mindkét fém terelőelemet leszedték. Hernádi Ádám a rongálás kapcsán hozzátette, hogy természetesen helyreállítják az eszközt, illetve kéri munkatársait, hogy vizsgálják ki az ügyet, az idegenkezűség tekintetében. A polgármester hangsúlyozta, hogy az ingyenesen igénybe vehető Gyalog-hídnál lévő gépjárműparkolótól a Szent Erzsébet-hídig kevesebb, mint öt perc alatt el lehet érni gyalog. Hogy méréssel támassza alá ezen szavait, a polgármester a videóban okostelefonján bemutatta, hogy méri le a fenti távolság alatt megtett időt, ami 4 perc 55 másodperc volt. 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában