Madárbarát pályázat

2023.08.14. 07:03

Ember és természet összhangjára buzdító pályázatot hirdetett a Madártani Egyesület

A Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület (MME) pályázatot hirdet települések részére az Év Madárbarát települése cím elnyerésére. Olyan önkormányzatok pályázhatnak, amelyek már tettek lépéseket annak érdekében, hogy az ember és a természet összhangja újból létrejöhessen.

Kemma.hu

Olyan magyarországi települések önkormányzatai pályázhatnak, amelyek nem tartoznak az MME Madárbarát település mintaprojekt 10 települése közé, az önkormányzat közterületein, intézményeiben már legalább egy éve vannak kihelyezve, ellenőrizve, karbantartva madárvédelmi/természetvédelmi eszközök, (odúk, odútelepek, esetleg tanösvény, egyéb), továbbá az önkormányzat tudja vállalni, hogy a számára kiszállított tanösvény telepíti. 

A pályázatban való részvételnél nem feltétel, de előnyt jelent, ha a település rendelkezik természetvédelmi, és/vagy biodiverzitási stratégiával, saját természet- vagy környezetvédelmi rendelettel, továbbá, ha van az önkormányzati alkalmazottak között természetvédelmi referens, vagy olyan személy, aki hasonló feladatkörrel van megbízva.

A pályázatot kizárólag elektronikusan lehet benyújtani szeptember 15-ig. Amennyiben a pályázat nem felel meg a formai és tartalmi követelményeknek, az MME a pályázatot érvénytelennek nyilvánítja. A pályázatot a szervezet szakmai bizottsága fogja elbírálni. 

A nyertes pályázóval az MME a kiértesítést követő öt munkanapon belül felveszi a kapcsolatot a személyes megbeszélés és helyszínbejárás időpontjának egyeztetése érdekében, de legkésőbb szeptember 30-ig. További információk a szervezet honlapján (www.mme.hu) olvashatók.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában