Dunakanyar

2023.08.26. 09:45

Az esztergomi polgármester félti Esztergomot a pilismaróti bánya kamionforgalmától

Elviselhetetlen terhelést okozna Esztergom közlekedés számára a napi 80 kamionnyi teherforgalmával a Pilismarótra tervezett sóderbánya, ezért mindent meg fognak tenni azért, hogy a beruházás megvalósulása eseté ne haladhasson át Esztergomon ez a forgalom – közölte Hernádi Ádám polgármester a közösségi oldalán.

Kemma.hu

A település vezetője a minap Esztergomhoz tartozó Búbánatvölgy határában, a 11-es út mentén arról beszélt, hogy egy ilyen nagy beruházás minden önkormányzatnak a saját belügye, de az említett projekt érintené Esztergomot is. Amennyiben megépül a pilismaróti bánya, akkor a város érdekében mindent meg szeretnének tenni, hogy a napi 80 kamion ne mehessen át Esztergomon.

Hernádi Ádám hozzátette: a következő fejlesztési időszak a város életében meghatározó lesz, ugyanis ha az idei, vagy a következő évben elkezdődik a gát építése, akkor az a szintén nagy volumenű beruházás szintén infrastrukturális kihívások elé fogja állítani Esztergom útjait.

Mint ismert, Pilismaróton augusztus 27-én lesz népszavazás a sóderbányáról. Az ügy még 2020-ban kezdődött. Akkor egy lakossági fórumon tájékoztatták a helyieket, hogy a község területére a GM-Pro Kft. egy nagyobb volumenű beruházást tervez. A tiltakozás és nyomás hatására előbb a polgármester mondott le, majd feloszlott a képviselő-testület is. A „bányaügy” azóta is beszédtéma a településen, a projekttel kapcsolatos legutóbbi hír pedig az volt, hogy tavasszal visszavonták a vállalat környezetvédelmi engedélyét. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában