Látogatás

2023.08.16. 19:00

Az erődöt is megtekintette a kulturális miniszter

Keszegh Béla polgármester meghívására Észak-Komáromba látogatott Silvia Hroncová kulturális miniszter. A város honlapján olvasható beszámoló szerint, a tárca vezetője a program első részben az erődöt tekintette meg, ahol szó esett a további fejlesztési lehetőségekről és pályázatokról.

Körtvélyfáy Dina

Forrás: komarno.sk

A miniszter útja a Matica Slovenská épületében folytatódott, ahol Jozef Černek mutatta be a színjátszó csoportjuk működését és a nemrégiben létesült hidegháborús múzeumot.

Ezt követően a kisebbségi kulturális támogatás részleteiről egyeztettek a tárca vezetőjével és tanácsadóival az egyes szervezetek, pártok és intézmények vezetői a városházán. A felmerülő gondok kapcsán a Silvia Hroncová konkrét lépéseket és további egyeztetéseket ígért. A komáromi munkaebédet követően a kulturális miniszter a programját a régióban folytatta. Meglátogatta az izsai Leányvárat, a kulturális különlegességnek számító pati templomot és az ógyallai csillagvizsgálót.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában