Tájékoztatás

2023.08.18. 14:00

Álom marad a tatai P+R parkoló? - itt a válasz

Két éve még azt ígérték, hogy új parkolót alakítanak ki az autósoknak a tatai vasútállomásnál.

Goletz-DeáK Viktória

Az Építési és Közlekedési Minisztériumtól érkezett a válasz a sokakat foglalkoztató kérdésre

Forrás: 24 Óra

Fotó: Viszló Balázs

Úgy tűnik csak álom marad a tatai P+R és B+R parkoló. Legalábbis egy jó darabig. Az Építési és Közlekedési Minisztériumtól megkeresésünkre azt a választ kaptuk, hogy a tatai P+R és a B+R parkolók előkészítésének és megvalósításának kérdésköre forrás hiányában jelenleg nem aktuális. Hogy végleg letettek-e róla, vagy még van remény, arról nem szólt a közleményük. 

Egyébként az autóknak, illetve a kerékpárosoknak kialakított új parkolókat a vasútállomás mellé tervezték. Jelenleg az épület bal oldalán kialakított szűkös helyen állhatnak meg az autóval érkezők, illetve a Tüzép előtti területet használják még parkolásra. Ennek azonban egy része a tatai dandáré, akik a rakodásaik alkalmával a forgalom és a parkoló autók elől elzárják a területüket. A korábbi tervek arról szóltak, hogy a vasútállomás felújításával együtt a parkolási gondokat is megoldják. Méghozzá úgy, hogy P+R parkolót alakítanak ki a Gesztenye fasor, a Vasút utca és a sínek között elterülő nagy területen, ahol jelenleg használaton kívüli, régi épületek, illetve egy nagyobb zöld terület van. 

Idén áprilisban azonban megtudtuk, hogy a MÁV Zrt. egyelőre nem rendelkezik forrásokkal a tatai vasútállomás felújításához. Pedig évek óta várnak arra a tataiak, hogy akadálymentesítsék a vasútállomást, vagyis a peronokra ne csak a hosszú lépcsősorok megmászása után juthassanak az utasok. Jelenleg csak a gólyahídon keresztül lehet átjutni a vágányokra, ami az időseknek, és a kisgyerekeseknek is nehézséget okoz. Babakocsival és kerékpárral pedig egy kisebb edzéssel is felérő kihívást jelent átevickélni a sínek felett. De a fogadóépület - ahol többek között a jegypénztár és a mosdó is üzemel - látott már szebb napokat. 

Akkor a kérdésünkre a MÁV elmondta, hogy a P+R, illetve a B+R parkolók kialakítása az Építési és Közlekedési Minisztériumhoz feladata, így azokról onnan várjunk választ. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában