Programajánló

2023.08.17. 20:00

Államalapítás, tűzijáték és dupla évforduló - íme a 7 legjobb megyei program a hétvégére

Kikapcsolódnál a családdal? Van ötletünk. Mutatjuk a legjobb programokat erre a hétvégére, Komárom-Esztergomban.

Kemma.hu

Nemzeti ünnep, torta kóstolás és tűzijáték Tatabányán

Államalapító királyunk, Szent István ünnepére színes programkínálattal készülünk a Megyeháza téren. A délelőtti órákban térzene várható a Bárdos Lajos Vegyeskórus és a Tatabányai Árpád Gimnázium diákjainak közreműködésével, valamint kenyérsütés és kenyérszentelés Gedő Attila címzetes esperes közreműködésével. Délután ünnepi köszöntőt mond Szücsné Posztovics Ilona, Tatabánya polgármestere, majd a Bányász Táncegyüttessel és a Dűvő Zenekarral közös produkciót láthatják az érdeklődők. A délután további részében megválasztják Tatabánya kenyerét, majd bemutatják az ország idei tortáját. Az esti órákban az Anima Sound System, valamint Tatabánya Város Szimfonikus Zenekara adja a talpalávalót, este kilenc órakor pedig a már megszokott tűzijáték parádéval zárulnak az események. További információ az esemény hivatalos Facebook-oldalán érhető el. 

Szent István Ünnepe Felsőgallán is vár!

Augusztus 20-án, vasárnap Felsőgallán is várják az érdeklődőket különféle programokkal. Délelőtt, az ünnepi szentmise után, amely a Szűz Mária Szent Neve Templomban kap helyet, a Szent István szobornál koszorúzás, valamint térzene várható. Az esemény során a Felsőgallai Német Nemzetiségi Dalkör adja a talpalávalót. Bővebb információ A Vértes Agorája hivatalos honlapján érhető el.

V. Tokodi Tibor emléktorna

Augusztus 19-én, szombaton immáron ötödik alkalommal rendezik meg a Tokodi Tibor felkészülesi emléktornát, ahol a helyi férfi csapat mellett 3 NBII-es együttes látogat el a Komárom Városi Sportcsarnokba. Izgalmas mérkőzésekre számíthatunk! További, az eseménnyel kapcsolatos információ itt érhető el.

Családi játszóház Szent István ünnepének szellemében Majkon

„Minden napi kenyerünket...” címmel várják augusztus 20-án 10-12 óra között, valamint 14-16 óra között az aprótalpúakat és szülőket egy családi játszóházzal Majkon. Min írják, a gyerekek megismerhetik az ünnep szellemi tartalmát, ekképpen lesz Szent István játék, valamint remete malom játék és a gyermekeket kézműves programokkal is várják a szervezők. 13 óra 30 perctől pedig a remeteség refektóriumában kenyérszentelő szertartáson vehetnek részt vendégek a szomódi lelkész vezetésével. További információk az esemény hivatalos Facebook-oldalán

„Város születik” - Papok, katonák, polgárok Tata történetében.

Barokk Fesztivál programjainak sorában nyílik meg a Kuny Domokos Múzeum legújabb állandó kiállítása Tatán. A Város születik - Papok, katonák, polgárok Tata történetében című tárlat ünnepélyes megnyitójára augusztus 19-én, szombaton 17 órától várják az érdeklődőket.
Az ünnepélyes kiállításmegnyitó helyszíne: Tatai Vár udvara, szabadtéri színpad. A köszöntőket követően Dr. Végh Katalin, a Vidéki Múzeumok Szövetsége titkára nyitja meg a kiállítást. Az eseményen az Esterházy Énekegyüttes előadásában – Schmidt Mónika karnagy vezetésével – Esterházy Ferenc Thekla című zenés drámájából egy kórusjelenet hangzik majd fel, majd Prónikné Mező Judit Esterházy Ferenc keringőjét játssza el. Szűcs József a Kuny Domokos Múzeum munkatársa és Karap Diána színész prózai részletet ad elő Esterházy Ferenc A szerelmes levél című operájából.

Nagy Luca Sára és Tarr Panni, a győri Richter János Zeneművészeti Szakgimnázium diákjai pedig fuvolán és fagotton szólaltatják meg Ludwig van Beethoven Duó III. Rondó Allegretto tételét. A program további része a Tatai Vár második emeleti kiállítóterében folytatódik, ahol a tárlat két kurátora Kövesdi Mónika, művészettörténész és Stegmayer Máté, történeti muzeológus kalauzolja a látogatókat a kiállítás anyagában.

Magyarország első városa duplán ünnepel!

Az augusztus 18-20. közötti Esztergomi Szent István Napokon az államalapításon túl a város alapításának 1050 éves jubileumát is ünnepelhetjük, amelyre 3 napon át színházi előadásokkal, klasszikus zenei koncertekkel és kertmozival várják a szervezők az érdeklődőket az Erzsébet parkban.
Augusztus 19-én, szombaton este tíz órakor esti mozizásra invitálnak minden érdeklődőt, ahol kellemes környezetben, a Dunaparton a magyar történelem komikus és tragikomikus eseményeit bemutató igazi vígjátékot nézhetünk meg. Az esemény további részleteit hivatalos Facebook-oldalukon olvashatjuk.

Államalapítás, zenés piknik és nemzeti kenyérsütés Komáromban

Augusztus 20-án, délelőtt 10 órakor Komáromban is elkezdődik államalapító királyunk, Szent István ünnepe. A délelőtti órákban szentmisével, ünnepi úrvacsorás istentisztelettel és az új kenyérért való hálaadással várják a látogatókat. A délutáni órákban ünnepi beszédet mond Dr. Kreft-Horváth Loránd alpolgármester és Turi Ádám, a Nemzeti Ifjúsági Tanács alelnöke. Később a Generációk Házában zenés piknikkel várják az érdeklődőket, majd a Szent István szobor előtt ünnepi megemlékezés veszi kezdetét. További információ az esemény hivatalos Facebook-oldalán érhető el

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában