Gasztronómia

2023.08.17. 15:00

A komáromi “Gulyásutazó” számára a mennyország lesz hamarosan a Tisza-part

Pásztó Tamás “Gulyásutazóként” járja a világot. Szenvedélyéről hamarosan könyv is megjelenik. Addig is kóstoljunk pár variációt a kedvenceiből Magyarország legnagyobb gulyásfesztiválján! – kéri az észak-komáromi fiatalember.

Körtvélyfáy Dina

Pásztó Tamás mindene a gulyás, amelynek számtalan változatát kóstolta már

Forrás: Beküldött

Szeptember elején több száz bográcsban rotyog majd a gulyás a szolnoki Tisza-parton. A 25. alkalommal megrendezendő gasztronómiai esemény több ország tájáról vonzza a látogatókat. Ez a legmegfelelőbb hely azoknak, akik szeretnének elmerülni az igazi bográcsgulyás és a hagyományos finomságok ízvilágában. Két ízkavalkádban és illatokban bővelkedő nap, ami például Ausztriából, Németországból, Lengyelországból, Romániából, Szerbiából és Szlovákiából vonz versenyzőket.

A gulyásfőző verseny szeptember 8-án szombaton kora reggel kezdődik, amikor is több száz csapat készíti majd el ennek a népszerű ételnek különböző változatait. Vannak, akik egyidejűleg több bográcsban is rotyogtathatják legjobb receptjeiket.

Lesznek koncertek, tánc, sőt hagyományos dallamok és viseletek is színesítik a programot. Emellett nagy durranás lesz, ahogy a honvédség gulyáságyúban is bemutatja konyhaművészetét. A versenyre augusztus 21-ig lehet nevezni a magyargulyas.hu weboldalon.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában