Tündériek

2023.06.04. 14:24

Videón a cuki csöppségek: cumisüveggel etetik a mentett mókuskölyköket Dömösön

Mindent az állatokért! Akár ez is lehetne a jelszava a dömösi BirdMania - Madárpark és Természetvédelmi-mentőközpontnak, ahol az inkubátorban kelt két kicsi gólya mellé két még csupasz, vak kis mókust is befogadtak.

W.P.

Márton Vlad András mindent megtesz a csöppségekért

Forrás: YouTube

Márton Vlad András, a központ vezetője egy videót is közzétett, melyből kiderül, hogy a pár napos mókuskölyköket Tahitótfaluban találták, és a testükön lévő sebek, karmolások alapján arra lehet következtetni, hogy nem önszántukból estek le a földre. Mindenesetre igyekeznek segíteni rajtuk, így például cumisüveg segítségével táplálják őket.

A két mentett állat még éppen csak elkezdett „borostásodni”, most még egyáltalán nem hasonlítanak egy mókusra, mindössze karmaik utalnak a későbbi életmódjukra. Egyébként Márton Vlad András azt is megemlíti, hogy a rendszeres etetés mellett az is fontos, hogy pisiltetésre és székletürítésre sarkallják a néhány centiméteres rágcsálókat, hiszen enélkül a salakanyagok felgyűlnek a szervezetükben és akár el is pusztulhatnak.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában