Vízitúra

2023.06.08. 09:00

Turisztikai fejlesztések indulnak vármegyénkben

A Terület -és Településfejlesztési Operatív Program Plusz keretében, a Komárom-Esztergom Vármegye Önkormányzata által vezetett konzorcium 497,34 millió Ft összegű európai uniós vissza nem térítendő támogatást nyert vármegyei turisztikai fejlesztések megvalósítására.

Sz.I.

Tatán tovább bővítenék a vízitúra útvonalak lehetőségét

Fotó: Sz.i.

A konzorciumi partnerség keretében megvalósítani tervezett projektcsomag hosszútávú célja, hogy a vármegye természeti és kulturális örökségére építve olyan fejlesztések valósuljanak meg, melyek a meglévő attrakciók, turisztikai célpontok szolgáltatásait bővítik, fejlesztik, új szolgáltatásokat hoznak létre. Mindez elősegíti az adott település, kistérség, a vármegye fejlődését, megismerhetőségét, hozzájárulva a térség gazdasági teljesítményéhez. A beruházásnak köszönhetően az alábbi fejlesztések valósulnak meg: Almásfüzitőn a római korhoz kötődő technikai újításokat bemutató kiállítás-bővítés,  Ácsteszéren aktív turisztikai információs központ, "motorik" park és élményösvény kialakítása, Bábolnán városismereti csapatépítő játék kifejlesztése,  Tatán vízitúra-útvonal kialakítása és az aktív turisztikai kínálat további bővítése,  Oroszlányban a Bányászati Múzeumban egy új programelem létrehozása a meglévő szabadidő-eltöltési lehetőségek körének bővítése.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában