Regionális lett már a falunap

2023.06.26. 13:00

Több mint 142 milliós beruházás kezdődik Dadon +fotók

Nagy bejelentés előzte meg Szücs Attiláné polgármester falunapi köszöntőjét: több mint 142 millió forintos pályázati támogatásból jelentős fejlesztések kezdődnek még az idén Dadon.

W. Zs.

A kecskédi néptáncosok ízelítőt adtak a sváb hagyományokból

Forrás: 24 Óra

Fotó: VB

– Örömmel jelentem be, hogy három Top Pluszos beruházás valósul meg a közeljövőben – hangzott el a kétnapos falunap szombati, hivatalos megnyitójában. A településvezető elmondta, hogy az óvoda belső felújítása valósul meg, valamint létrehoznak a szakemberek egy játszóparkot is a gyerekek nagy örömére. A másik projekt során az egészségház és a szolgálati lakás energetikai fejlesztése történik, valamint az élhető települések pályázatán belül a sportöltöző bővítése és megújítása a cél. A közbeszerzési eljárás mindhárom esetben folyamatban van. 

Tűzshow is volt

A tűzoltók habpartija az erős széllökések miatt elmaradt, minden más a tervek szerint zajlott. A sportpálya diszkóvá alakult pénteken, szombaton pedig utcabajnoksággal, és remek kísérőprogramokkal – légvár, arcfestés – kezdődött és a Kredenc Együttes, valamint a JMP Rock Band és tűztáncosok fellépésével zárult a program. A bokodi és dadi vadásztársaság 180 adag szarvaspörkölttel, a Helló Zenekar pedig fergeteges utcabállal járult hozzá a jó hangulathoz. 

Szücs Attiláné elmondta azt is, hogy jól vizsgázott a tavaly elkészült záportározó, a közelmúlt nagy esőzéseinek hordalékát felfogta, ennek következtében a falu lakói alig éreztek valamit a szeszélyes időjárásból. Évről évre szívesen tesz eleget a meghívásnak Czunyi­né dr. Bertalan Judit, a térség országgyűlési képviselője, aki mindenkinek jó szórakozást kívánt ezen a jeles ünnepen.

Hozzátette, szemlátomást regionálissá nőtte ki magát a dadi falunap, hiszen a házigazdákon kívül a környező településekről is szép számmal érkeztek a vendégek. Voltak bokodiak, császáriak, kecskédiek és oroszlányiak is, akik ízelítőt kaptak a dadi vendégszeretetből. Utóbbi két településről érkeztek fellépők is: a kecskédi néptáncosok megmutatták milyen sváb hagyományokat őriznek lépteik, míg az oroszlányiak zumbacsapata, Csiszár Anita vezetésével aratott osztatlan sikert. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában