Fogadj örökbe egy táborozót!

2023.06.10. 15:37

Támogatókat, együttműködőket vár a Mosolygós

Több mint két évtizede működik a Mosolygós Gyermekekért Alapítvány, amely alapításának kezdetétől szervez nyári táborokat rászoruló gyerekeknek, hátrányos helyzetben élő családoknak. Kezdetben az ország különböző részébe vitték a nebulókat, az elmúlt években Környebányán szervezik meg a tábort.

Kemma.hu

Egy pillanat a tavalyi táborról. AZ idén is várják a támogatókat és a gyerekeket

Forrás: 24 Óra

Fotó: SG

Kampány előzi meg a programot. A Fogadj örökbe egy táborozót! hívószavára egyre több magánszemély, vállalkozó, cég segíti új élményekhez jutni a gyerekeket. Tavaly már két turnust is szervezhetett a nagy múltú civil közösség. A támogatók segítségének köszönhetően így a hátrányos helyzetű családok számára gyermekeik egy hetes élménye nem jelent nagy terhet. 

Az ottalvós táborban az alapítvány önkéntesei vannak a gyerekekkel, s változatos, izgalmas programokat szerveznek. 

Az első turnus már megtelt, s a támogatás is rendelkezésükre áll. Ám a megemelkedett árak miatt az augusztus 7-étől 12-éig tartó program lebonyolításához még további támogatókat várnak. Mecsei Ilona, az alapítvány kuratóriumának elnöke várja a támogatók jelentkezését ([email protected] vagy 30/969-1929). 

Az elnök elmesélte azt is, hogy a közelmúltban a tatabányai József Attila Általános Iskolában jártak, ahol gyermeknapi foglalkozást tartottak. Az udvaron szervezett ügyességi vetélkedő alkalmával tapasztalták az intézmény udvarának sivárságát. Éppen ezért szeretnék összefogásra buzdítani azokat, akik segítenének a gyermekek környezetének kiszínesítésében. Néhány színes graffiti, biztonságos ülő– és játszóalkalmatosság sokat lendítene a gyermekek környezetén. 
Mecsei Ilona kiemelte: alapítványuk mellett az intézmény igazgatóját is kereshetik azok, akik szeretnék élhetőbbé tenni az itt tanuló gyerekek környezetét.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában