Kiállítás

2023.06.02. 07:49

Pusztai Endre meghatározó alakja volt a felsőgallai iskolának: kiállítás őrzi emlékét +fotók

Aki itt él tudja, hogy az intézmény a város perifériáján tölt be óriási missziót. A kiállítás- és emlékszoba megnyitóján az intézmény tanulói is felléptek.

Kemma.hu

Pusztai Endre, egykori iskolaigazgató, önkormányzati képviselő tiszteletére emlékszobát és kiállítást avattak a Füzes Utcai Általános Iskolában. Pintér Péter, az intézmény volt igazgatója egy korábbi beszélgetés kapcsán vetette fel az állandó kiállítás ötletét. Tatabánya nyugdíjas igazgatói által alapított klub is az ötlet mellé állt.

Az intézmény tanulóinak zenés köszöntőjével indult a program, majd Pintér Péter villantotta fel Pusztai Endre gazdag életrajzának jelentősebb állomásait: a szociálisan érzékeny pedagógus, intézményvezető, atléta, idegenvezető, önkormányzati képviselő rajzolódott ki, aki a Mésztelepi Szociális Kulturális Egyesületet, a Fürge Lábak roma táncegyüttest is életre hívta, s a Telepi Hírek is a nevéhez kötődik. A felnőttképzésben is aktívan közreműködő személyiség megannyi fotón, emléken jelenik meg a kiállításon, és az emlékszobában helyet kapott Papp Albert festőművész Pusztai Endréről készült festménye is. 

Online bejelentkezéssel köszöntötte a megjelenteket a művész felesége, Papp Albertné, továbbá az eseményen részt vett néhai Pusztai Endre lánya és unokája is. John Katalin, a térség önkormányzati képviselője és Szücsné Posztovics Ilona polgármester mellett egykori pályatársak osztották meg személyes élményeiket.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában