Terepen

2023.06.10. 15:09

Nyolc ugrató és négy falkanyar várja a kerékpár szerelmeseit Tatán +fotók

Kicsit pumpapálya, kicsit off-road pálya: szombaton átadták az új terepet a kerékpár szerelmesei számára, mindezt a Fényes Fürdő mellett.

Sz.N.

Az extrém sportok szerelmesei az új Fényes Fürdőnél lévő pumptrack bringapályán is kipróbálhatják magukat

Forrás: 24 Óra

Fotó: Viszló Balázs

– Akár freeride pályának is hívhatnánk. Nyilván nincsenek még benne mindenféle fa segédanyagok, és reméljük, hogy ez ennél még sokkal nagyobb is tud lenni, sokkal jobban ki tudjuk ezt építeni – kezdte Árendás Tamás, a Tatai Atlétikai Club Kerékpár szakosztály vezetője.

– Nagyon örültem volna, ha annak idején nekünk lett volna egy ilyen lehetőségünk. Most kaptam egy ilyen lehetőséget, hogy ezt megvalósítsuk – tette hozzá.

Az elmúlt napok esőzése után, napsütéses idő várta a megnyitó résztvevőit

– A terepbiciklizésnek a lényege az, hogy az egyensúlyt, vagy a koordinációs problémákat, gyengeségeket tudja fejleszteni. Akár eső után, hogy csúszósabb a körpálya, akár a dombok meredeksége már adja azt, hogy koncentrálni kell, mindenre odafigyelni, a fékekre, a váltóra, a gumikra. Úgy építettük meg a biciklipályát, hogy egészen a BMX-től az extrém kategóriás összteleszkópos kerékpárig jó lehet, illetve nekem is vannak itt tesztelésre elektromos biciklijeim. Úgy alakítottunk ki mindent, hogy nem feltétlenül kell extrém tudással rendelkezni, tehát át is lehet gurulni, hiszen ez egy körpálya.

A legkisebbeket is várják, nekik külön pályát építettek ki.

– Ez nagyjából ugyanerről szól. Van benne falkanyar, egy kis bukkanó. Ezenkívül van a felnőtt pálya, ahol már nyolc ugrató és négy falkanyar található – emelte ki, majd hozzátette: a kerékpárpálya fejlesztésére pedig további tervek is vannak.

– Ahogy tudom, úgy szerzem a további földeket. Ha a lehetőség továbbra is adott, akkor itt mindenből, ami pukli és ugrató, szeretnénk még nagyobbat csinálni. Illetve, nyáron, amikor nem tartunk itt edzéseket, akár havonta egyszer lehetne versenyeket is rendezni.

A pályát mindenki saját felelősségére használhatja, a sisak használata természetesen kötelező, és egyéb védőfelszerelés használata is ajánlott.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában