Tatabánya

2023.06.10. 12:36

Könyvbemutatóval indult az ünnepi könyvhét

Megkezdődött az Ünnepi Könyvhét a József Attila Könyvtárban. A nyitórendezvényen Gyüszi László, az intézmény munkatársa faggatta a dr. B. Stenge Csabát, a tatabányai levéltár igazgatóját a közelmúltban megjelent Tanulmányok Tatabánya történetéből III. című helytörténeti tanulmánykötetről.

Kemma.hu

Könyvvásár is várja a látogatókat az Ünnepi Könyvhét alkalmából

Forrás: facebook/JAMVK

A kiadványban a levéltár munkatársainak legújabb kutatásai olvashatóak. B. Stenge Csabáné Tatabánya község nemzetőrsége 1918-1919-ben címmel írt egy anyagot, B. Stenge Csaba a tatabányai élmunkásokról. Kovács Gergely a Víztermelő bányaüzemek szerepe Tatabánya vízellátásában, különös tekintettel az 1964–1974 közötti időszakra címmel, s Molnárné Somogyi Csilla a Mozgáskorlátozottak Komárom–Esztergom Megyei Egyesületének történetét dolgozta fel.

A héten több izgalmas program várta a látogatókat, szombaton Könyvpiknik zárja a hetet. 15.00-tól Pár nexus Parnasszus program lesz. Könyvbemutatók, alkotók, történetek, a szerzőkhöz kapcsolódó játékok a Tatabánya Alkotóművészeiért Közalapítvánnyal együttműködve. Kiemelt vendég: Faludi Ádám, József Attila– és Márai Sándor díjas író, költő. Moderátorok: Kakuk Tamás szerkesztő, Tatabánya Alkotóművészeiért Közalapítvány elnöke, Dallos István Tatabánya Alkotóművészeiért Közalapítvány titkára és Nász János könyvtáros.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában