Árverés

2023.06.06. 16:48

Komárom-Esztergom vármegyében is folytatódik a földértékesítési program

Komárom-Esztergom vármegyében 5 településen, 6 tagban mintegy 189 hektár újabb állami földterület kerülhet a gazdálkodókhoz július 6. és július 12. között. Az agrártárca az intézkedéssel a kis- és közepes gazdaságokat és a helyi termelők földhöz juttatását segíti.

Kemma.hu

A kormány által 2015-ben meghirdetett „Földet a gazdáknak!” program folytatásaként, országosan újabb mintegy 22 ezer hektár föld kerülhet a gazdálkodókhoz, több ütemben. Az első ütemben 12 ezer hektár elsősorban szántó, rét és legelő művelési ágú területet vehetnek meg a gazdák – számolt be erről a Kormányhivatal.hu.

A Nemzeti Földügyi Központ (NFK) nyilvános árverés keretében a Magyar Állam tulajdonába és a Nemzeti Földalap vagyoni körébe tartozó 10 hektár térmértéket meghaladó földrészleteket értékesíti. Az árverési hirdetmények kifüggesztése 2023. május 19. péntektől a Nemzeti Földügyi Központ (NFK) honlapján érhető el. Az árverések időpontjáról és helyszíneiről a hirdetmények adnak pontos tájékoztatást.

Az árverések lebonyolítására országosan június 22. és július 14. napja között kerül sor. Az árveréseket az NFK közreműködőjeként a fővárosi és vármegyei kormányhivatalok bonyolítják le az NFK képviselői és közjegyzők jelenlétében.

Komárom-Esztergom vármegyében – Császár, Máriahalom, Bábolna, Mocsa és Naszály közigazgatási területén – mintegy 189 hektárra licitálhatnak a gazdálkodók. Az árveréseket a vármegyében július 6-án és július 12-én, minden nap 9:00 órai kezdettel a 2800 Tatabánya, Bárdos L. utca 2., 1. emeleti 15. tárgyalóban rendezik meg.

A licitálásra regisztrálni az árverést megelőző munkanapon 8:00-12:00 óra között a Komárom-Esztergom Vármegyei Kormányhivatal 2800 Tatabánya, Bárdos L. utca 2., 1. emeleti 10. tárgyalóban lehet. A vármegyében árverésre kijelölt földek adatait, valamint a regisztráció illetve az árverés időpontját, helyszínét tartalmazó árverési hirdetményeket a kapcsolódó anyagok közt és itt olvashatja.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában