Műsor

2023.06.03. 14:35

Fábry Sándor imádta a tatai néprajztudós humorát +videó

Dr. Kemecsi Lajos a héten Fábry Sándor műsorában, a Fábry Mostban vendégeskedett. Az epizód még a műsorvezető szerint is szórakoztatóra és humorosra sikeredett.

Kemma.hu

Mint ahogyan arról korábban beszámoltunk, a tatai néprajzkutató, Dr. Kemecsi Lajos a Néprajzi Múzeumban végzett munkájáért kapott rangos elismerést. Pontosabban a Néprajzi Múzeum költöztetésének és megnyitásának példaértékű lebonyolításáért vehette át az intézmény főigazgatója az idei MúzeumCafé Díjat.

Munkásságára pedig Fábry Sándor is felfigyelt, aki nemrég meghívta Kemecsit a Fábry Most című műsorába. Fábry így jellemezte a néprajzkutatót:

Nem csupán kiváló néprajzkutató, és - a legjobb szakmai értelemben véve - megszállott muzeológus, de egészen egyedi és remek humor is jellemzi, amit elsőre nem feltétlenül gondolna az ember a Néprajzi Múzeum főigazgatójáról. Amint azonban elkezd, akár az általa vezetett múzeum történetéről, akár a gyűjteményről, akár kutatómunkájáról regélni, szem nem marad szárazon.

Végezetül megjegyezte, hogy ennyire szórakoztatóan és humorosan talán még sehol sem került szóba a néprajz, így akit kicsit is érdekel a téma vagy Kemecsi Lajos személye, annak mindenképp érdemes visszanéznie az adást, ami erre a linkre kattintva érhető el (a videóban a 28. perctől szerepel Kemecsi).

Mint arról korábban beszámoltunk, a tatai néprajzkutató nemrég vehette át a Magyar Érdemrend tisztikeresztjét is, de igazán a 2022-ben, Tata városától kapott Zsigmond Király Díj volt a legnagyobb megtiszteltetés számára.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában