Hunyadis tehetségek

2023.06.13. 16:31

Büszkék vagyunk rád! - majd' 100 ilyen feliratú emléktárgy talált gazdára Oroszlányban

Nyárest verssel, dallal, muzsikával címmel gálaműsort szervezett a Hunyadi Mátyás Általános Iskola a Kölcsey színháztermében. Az előadás előtt és a köszöntő után színpadra szólították a tehetséges diákokat, akik átvehették a Büszkék vagyunk rád! emléktárgyat.

Wágner Zsanett

Csaknem százan vihettek haza egy-egy beszédes emléktárgyat

Forrás: oroszlany.hu

– Amikor azt a szót halljuk, hogy tehetség, hajlamosak vagyunk azt gondolni, hogy ez egy isteni ajándék, ami csak a különlegesen szerencsés csillagzat alatt született gyermekeknek jár – ezekkel a szavakkal nyitotta meg Fehérvári Mónika igazgató a gálaműsort. Az intézményvezető úgy folytatta: irigykedve gondolhatunk rájuk, milyen jó nekik, hiszen a sors kegyeltjei. Pedig a tehetséget ápolni is kell, gyakorolni, tanulni, és lemondani bizonyos dolgokról, például egy játékidőről, vagy számítógépezésről. Ők már tudják, hogy az igazi teljesítményt csak komoly erőfeszítéssel lehet elérni. Sőt még az eltökéltség sem elég, több kell. Kell a jó pedagógus, a kiváló edző, a támogató család – mondta Fehérvári Mónika, aki azokat a diákokat köszöntötte a műsorban, akik nem csupán tehetségesek, hanem szorgalmukkal, kitartásukkal mindennap képesek voltak tenni a sikerért.

A köszöntő után évfolyamonként vonult a színpadra a tanév során kimagasló eredményt elért csaknem 100 tanuló, hogy Vasi Melindától, az iskolát támogató alapítvány elnökétől átvehesse a Büszkék vagyunk rád! emléktárgyat.

Az ünnepélyes pillanatokat látványos gálaműsor követte. Varga Katalin összeállításában egymást követték a remek produkciók. Hallható volt négykezes zongoramű, vers, ének, hegedű és gitár muzsika, majd zárásként egy fergeteges polka tánc. A rendezvény egy jelképes álombeli utazás volt, melyen közreműködtek kicsik és nagyok, jelenlegi és volt Hunyadis tanulók is.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában