Dunakanyari Hajós Felvonulás

2023.06.04. 17:00

100 hajó felvonulásával nyitották meg a turisztikai szezont a Dunakanyarban

Szombaton immár harmadik alkalommal rendezték meg a Dunakanyari Hajós Felvonulást, a turisztikai szezonnyitó vízi karnevál keretében Szobról indulva mintegy száz vízi jármű hajózott el Verőcéig.

W.P.

A Budapest nevű hajó vezette a menetet

Forrás: 24 Óra

Fotó: Walczer Patrik

Mikor a veszélyek korát éljük és az emberek számára fontos a biztonság, továbbá amennyiben programot keresnek a nyárra vagy egy hétvégére, akkor tudniuk kell, hogy a Dunakanyarban mindent megtalálnak – közölte Rétvári Bence, Vác és térségének országgyűlési képviselője a III. Dunakanyari Hajós Felvonulás sajtótájékoztatóján.

A politikus szerint az egész Duna folyásán ritka a Dunakanyarhoz fogható természeti képződmény, ahol a folyó hegyek és völgyek között tör utat magának. Nem véletlen, hogy a térségben minden évben újabb fejlesztések valósulnak meg, hiszen arra törekednek, hogy minél komfortosabban és számtalan programmal készüljenek az odalátogatóknak. Említette, hogy az elmúlt években új kikötők létesültek, megújult három erdei kisvasút, két új csónakházat létesítettek, de kerékpárutakat is fejlesztettek. Emellett erdei szálláshelyek, élményeket nyújtó létesítmények is létrejöttek.

Szobról indulva mintegy száz vízi jármű hajózott el Verőcéig.
Szobról indulva mintegy száz vízi jármű hajózott el Verőcéig
Fotó: Walczer Patrik / Forrás: 24 Óra

Végül azt mondta: a Dunakanyar tárt karokkal vár mindenkit és bízik benne, hogy tovább emelkedik a turisták száma. A politikus köszönetet mondott Spányik Gábornak, a MAHART PassNave Személyhajózási Kft. ügyvezetőjének, hiszen nélküle nem jöhetett volna létre a rendezvény.

Erős Gábor, Esztergom térségének országgyűlési képviselője azt vallja, hogy a tengerparti nyaralások, külföldi utazások előtt a saját országunkat, térségünket kellene megismerni, ahol szintén páratlan látnivalókkal találkozhatunk. Kijelentette, hogy a kormány és a Magyar Turisztikai Ügynökség támogatásával folyamatosan fejlődik a Dunakanyar.

Felvonulás
Rétvári Bence felidézte, hogy az előző években egyre többen csatlakoztak a felvonuláshoz, idén mintegy száz jármű hajózott el közösen Szobról Verőcéig. A megannyi csónak mellett voltak igazi különlegességek is, mint például a Dunaújváros AM-31-es aknamentesítő hadihajó, de a katasztrófavédelem és a rendőrség hajója is együtt vonult a résztvevőkkel. Az élen a Budapest nevű hajó haladt, mely Verőcénél kürtszóval köszönt elő a karnevál többi járművétől.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában