Nyitott pincék

2023.05.25. 17:30

Zeneszóra kóstolták a borokat Lábatlanon

Immár tizenötödik alkalommal tárták ki a borosgazdák a lábatlani Kamberek dűlőben található pincék ajtait az érdeklődők előtt, akiket örömzenét játszó zenészek szórakoztattak a finom nedűk kóstolása közben.

W. P.

Mányi zenészek vezették a menetet a lábatlani pincesoron

Forrás: 24 Óra

Fotó: Walczer Patrik

A megnyitón Kovács Attila, a Gerecse Borbarát Kulturális Hagyományőrző Egyesület köszöntötte a jelenlévőket, majd Teller Péter polgármester úgy fogalmazott: a Lábatlani Nyitott Pincék különleges alkalmat nyújt arra, hogy felfedezzük a város pincéinek sokszínűségét és gazdagságát. Teller Péter mellett Erős Gábor országgyűlési képviselő is úgy véli, hogy a családias hangulat, a vendégszeretet és a zenészek miatt is különbözik a lábatlani rendezvény az ország többi hasonló programjától.

 A köszöntők után a Táti Férfikórus énekelt el néhány dalt, majd a Lábatlan Napfény Mazsorett Csoport és a Mányi Fúvószenekar vezetésével indult el a menet a pincesoron. Az egyes pincéket a Vinum Ister-Granum Regionis Borlovagrend, valamint a Szent Donát Borlovagrend Ógyallai Szőlészeti Körzetének tagjai is felkeresték.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában