Fejlődés

2023.05.20. 11:42

Új közösségi parkot alakítanak ki Neszmélyen

Pihenőpadok, asztal és játszótér is lesz a most épülő neszmélyi közösségi parkban.

Kemma.hu

Közösségi teret szeretnének kialakítani Neszmélyen. A település egy sikeres pályázatnak köszönhetően a Fő utca 140. szám alatt található önkormányzati telken alakít ki egy parkot. Janovics István, Neszmély polgármestere a Kemma.hu-nak elmondta, hogy a tervek szerint a játszótér és pihenőpadok is kapnának helyet a területen, amit megnyitnak egészen a Launai Miklós Református Iskola hátuljáig.

- Mindkét telek az önkormányzat tulajdonában van, ezért azt tervezzük, hogy a kettőt összenyitjuk. Jelenleg a neszmélyi helytörténeti kiállítás épülete mellett található vásárteret használja a település és a lakók különböző eseményekre, találkozóhelynek. Azonban ott nincs egy rendes pad, asztal, ahol le lehetne ülni beszélgetni, vagy egy biztonságos hely, ahol a gyerekek szaladgálhatnak, vagy akár megehetnek egy fagyit. Ezért az önkormányzat már régóta tervezi egy új park létrehozását, amit most a pályázatnak köszönhetően végre megvalósíthat - magyarázta a polgármester. Hozzátette: ha minden a tervek szerint halad az új közösségi parkot ősszel vehetik birtokba a neszmélyiek. A park Leader pályázatból és települési önerőből valósulhat meg.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában