Csomópont újult meg

2023.05.09. 11:21

Több mint 32 tonna aszfaltot építettek be az úttestbe Tokodon

A közelmúltban visszaadták a forgalomnak Tokodon az üveggyári településrészen a Mikszáth Kálmán, Diófa utca és Géza utcai vasúti átjáró csomópontját, melyet az önkormányzat mintegy 3,8 millió forintért újíttatott fel – közölte az önkormányzat.

W. P.

A tokodi csomópont felújítása

Forrás: 24 Óra

Fotó: W. P.

Bánhidi László polgármestertől megtudtuk, hogy korábban egy másik projekt keretében csatornázási munkálatok zajlottak Tokod–üveggyárban, akkor kivitelező szakemberei munkagépekkel megbontották az érintett szakaszokon az úttesteket. A nagy gépjármű forgalom miatt az eredetileg mart aszfaltos csomópont állapota is jelentősen leromlott, harminc centiméter mély kátyú is kialakult a helyszínen, a balesetveszélyes állapotok miatt fontosnak tartották a felújítását.

 Csapadékos idő esetén például az úthibák méreteit sem lehetett látni, így a közlekedőket váratlan meglepetések is érhették. A kivitelezéssel a helyi Bridgework Építőipari és Szolgáltató Kft.–t bízták meg: hat centiméter vastag új burkolatot kapott az út, több mint 32 tonna aszfaltot használtak fel a csomópontnál.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában