Most érkezett

2023.05.30. 13:08

Nincs tatai katona a koszovói sérültek között

Információink szerint nincs tatai katona a koszovói sérültek között. Az MH. Klapka György 1. Páncélosdandár tavaly biztosította a katonákat a misszióhoz, ők tavasszal tértek haza a külszolgálatból. Az MH KFOR Kontingens 28. gerincét a hódmezővásárhelyi gyalogdandár adja, de mellettük a Magyar Honvédség több, mint húsz alakulatának katonája is tagja a kontingensnek.

G. D. V.

Ahogyan arról korábban beszámoltunk: NATO parancsnoksága alatt működő koszovói békefenntartó erő 25 katonája, valamint több civil is megsérült az észak-koszovói zavargások során, amikor a koszovói rendőrség és a KFOR csapatai a helyi szerbekkel csaptak össze. A KFOR közleménye szerint a robbanások következtében az olasz és a magyar katonák töréseket és égési sérüléseket szenvedtek. A megsebesült magyar katonák ellátása és szükség szerinti hazahozatala érdekében a Magyar Honvédség kifejezetten egészségügyi ellátásra kialakított Airbus A319–es repülőgépe indult el a helyszínre Kecskemétről vasárnap este.

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter hivatalos közösségi oldalán adott hírt arról, hogy egy honvédet kellett megműteni, de szerencsére egyikük állapota sem életveszélyes.

Hétfő délután vetették be tömegoszlatási feladatokra a koszovói Zvecan település polgármesteri hivatalánál a Magyar Honvédség NATO békefenntartó erejében részt vevő kijelölt katonáit. Az ott összegyűlt tömeg a korábbi választás eredménye miatt vonult utcára. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában