Magyar Falu Program

2023.05.20. 07:02

Mogyorósbánya több mint százmillió forintos támogatásból fejlődött és szépült

Jól szerepelt az elmúlt években a mogyorósbányai önkormányzat a Magyar Falu Program keretén belül óvodai játszóudvart és melléképületet is fejlesztettek, utcákat újítottak fel és közterület-karbantartó eszközöket is beszereztek.

Walczer Patrik

Erős Gábor (balra), Gyopáros Alpár és Havrancsik Tibor kártyajátékra hívta az óvodásokat

Forrás: 24 Óra

Fotó: W. P.

Gyopáros Alpár modern településekért felelős kormánybiztos, Erős Gábor országgyűlési képviselővel és Havrancsik Tibor polgármesterrel közösen pénteken először az óvodát keresték fel, ahol rögtönzött kártyajátékra is kihívták a gyermekeket. Ezután a vendégház udvarán lévő fűnyíró kisgépet és a kiegészítő eszközöket, majd a Sport utcát nézték meg, végül pedig átadták a Petőfi Sándor utcát, melynek egy része 45 millió forintos támogatásból szilárd burkolatot kapott. A szalagot rendhagyó módon egy utcában lakó házaspár és az óvoda két növendéke vágta át. 

Gyopáros Alpár a helyszínen elmondta, hogy Orbán Viktor miniszterelnök 2018-ban hirdette meg a Magyar Falu Programot, melynek eredeti célja az volt, hogy az elnéptelenedés megállítása érdekében növeljék a községek életszínvonalát. A kezdetek óta 360 milliárd forintot fordított a kormány a falvakban található utak javítására. Idén június 14. és július 14. között nyújthatják be ezzel a célterülettel kapcsolatos pályázataikat az önkormányzatok. 

Erős Gábor kiemelte: a Magyar Falu Programnak köszönhetően a térség számos kistelepülésén a járdák, utak felújításán túl kulturális intézmények, óvodák, polgármesteri hivatalok újultak meg. Mint mondta, úgy gondolja, hogy ez a kormány legsikeresebb programja, hiszen önerőből a kistelepülések nem tudnak ekkora horderejű projekteket megvalósítani. 

A szalagátvágás pillanata
A szalagátvágás pillanata
Fotó: W. P.  / Forrás: 24 Óra

Havrancsik Tibor elmondta, hogy a Magyar Falu Programban eddig több mint 100 millió forint támogatást nyertek el, legutóbb mintegy 45 millió forintból a Petőfi Sándor utca 63–83. szám közötti szakasza térkőburkolatot kapott, önerőből pedig közvilágítást és járdát újították fel. Megköszönte Gyopáros Alpárnak és Erős Gábornak az eddigi segítséget és hangsúlyozta: tovább dolgoznak azért, hogy a község még szebb és élhetőbb legyen. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában