Évforduló

2023.05.14. 15:00

Megemlékezés a tatai Kapucinus templomban

A Tatai Helytörténeti Egyesület szervezésében a Kapucinus templom alapkőletételének 280. és a Ferences Rend megalakulásának 800. évfordulója alkalmából tartottak megemlékezést a Kapucinus templomban.

1743. májusában tették le a Kapucinus templom alapkövét, s 1746-ra elkészültek a templom és a rendház kőművesmunkái. Dr. Kis Tiborné, a Tatai Helytörténeti Egyesület elnöke elmondta, hogy a tatai uradalmat 1727-ben megvásároló Esterházy József grófnak legfontosabb céljai között szerepelt a település benépesítése és vallási életének megújítása.

Az eseményre a városba érkezett Szpisják Péter móri házfőnök, aki a Ferences Rend megalakulásának évfordulója kapcsán úgy nyilatkozott: – Sokfelé vagyunk és sokfélék vagyunk, de Assisi Szent Ferenc nyomán egy lelki család jött létre, s ezt a lelki családot úgy szoktuk ábrázolni, mint egy fa, amely a közös gyökérzetből nagyon sokfelé ágazik szét.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában