Összefogás

2023.05.16. 19:35

Majd' egymilliót gyűjtöttek két beteg kislánynak a Bakonyalján

Rengetegen fogtak össze Prekop Nolina és Horváth Hanna gyógyulásért.

Kemma.hu

Prekop Nolina és Horváth Hanna gyógyulásának segítésére tartottak jótékonysági bált Súron. Mindkét kisgyermek a Tégy jót! Alapítvány támogatottja, mert halmozottan sérülten születtek. Fejlesztésük iszonyú anyagi terhet ró a családokra. A két kislány javára csaknem kilencszázezer forint gyűlt össze.

Ahogy arról korábban beszámoltunk, öt évvel ezelőtt, alig több mint 700 grammal, koraszülöttként látta meg a napvilágot Prekop Nolina, vagy ahogyan sokan ismerik, "CsodaLina". A kislány születése közben méhen belül másodfokú agyvérzést kapott. Az újraélesztés közben oxigénhiány lépett fel, aminek következtében négy végtagi feszesség alakult ki nála. Mosolyogva, hihetetlen akaraterővel éli mindennapjait, a folyamatos küzdelmek ellenére is.

A 11 éves Horváth Hanna microcephaliával, úgynevezett kisfejűséggel született, amihez 3 hónapos korában jött az epilepszia. Hozzá házhoz jár a gyógypedagógus, fejlesztő napi rendszerességgel, mivel a napi behordását nem tudnák megoldani, és Hanna speciális helyzete miatt az otthoni fejlesztés kedvezőbb. A fejlesztő terápiák, valamint az útiköltség is egyre növekvő kiadással jár a család számára.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában