Pályázat

2023.05.10. 16:33

Komplex lakhatási programot valósítanak meg Komáromban

Mintegy 300 millió forintból valósíthatja meg a Kemence melege, komplex lakhatási programot a szőnyi Kemence Egyesület.

K. D.

Schmelcz Gézáné tájékoztatóját hallgatják a jelenlévők

A szerdai sajtótájékoztatón Schmelcz Gézáné, az egyesület elnöke elmondta, Komáromban új típusú szolgáltatási rendszer indul el. A pályázat 12 ember támogatott lakhatásáról szól, valamint egy szociális alapellátó létrehozásáról, amely közösségi ellátást és támogató szolgáltatást nyújt. A támogatott lakhatást olyan fogyatékkal élő felnőttek vehetik majd igénybe, akik dolgoznak, részben képesek magukat ellátni, ám a mindennapokban támogató segítségre szorulnak.

Popovics György, a vármegyei közgyűlés elnöke úgy fogalmazott, ugyan a projekt határideje szoros, hiszen december végéig le kell zárulnia, de hozzátette, a Kemence Egyesületnek van annyi tapasztalata, hogy véghez tudja vinni. Hozzátette, a kemencések hátrányos helyzetű csoportok körülményeinek javításáért munkálkodnak, ilyen pályázatokban vettek részt eddig is. Felhívta a figyelmet, ez a projekt nem csak Komáromról szól, hanem a környékről, az egész járásról.

Lakhatás
Schmelcz Gézáné arról is beszélt, négy éve készülnek ennek a projektnek a megvalósítására, ekkor kezdtek bele egy olyan kampányba, hogy a városban élők megértsék, mint jelent a támogatott lakhatás, illetve ők is magukénak érezzék a projektet. Koncerteket, ismeretterjesztő rendezvényeket szerveztek ennek érdekében, ellátogattak a környező intézményekbe is. Hozzátette, a támogatott lakhatásra valós igény mutatkozik, nagy szükség van ilyen jellegű szolgáltatásra a városban.

Dr. Molnár Attila polgármester úgy vélekedett, ez az eredmény nem csak a Kemence Egyesület sikere, hanem az egész szőnyi városrészé. Köszönetet mondott azért, hogy olyan embereket karolnak fel a szervezetnél, akiknek nélkülük jóval nehezebbek lennének a mindennapjaik.

Czunyiné dr. Bertalan Judit országgyűlési képviselő hangsúlyozta, a munka nagy része 2024 januárjában indul majd, hiszen ekkor kezdhetik el megvalósítani a kemencések azt, hogy az itt lakó emberek úgy érezzék, nehézségeik, terheik ellenére valóban értékes tagjai a közösségnek.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában