Felújítás

2023.05.08. 19:55

Így halad a milliárdos útfelújítás kesztölci része

Szépen halad a kesztölci bekötőút felújítása.

Kemma.hu

A két patakhíd szerkezetét is felújítják

Forrás: 24 Óra

Fotó: W. P.

Jó ütemben halad az 11126-os, vagyis az alsó bekötő út egy részének felújítása, melyet a Magyar Közút Nonprofit Zrt. a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) keretében a „Közlekedésfejlesztés Komárom-Esztergom megyében III.” című 1,196 milliárd forintos projekt részeként valósít meg. Mint arról korábban beszámoltunk, a Topolyka-patak hídja előtti kanyartól egészen a faluközpontban lévő Szabadság téri kereszteződésig tartó mintegy 2 kilométer hosszú szakaszt érintik a munkálatok. 

Az elöregedett burkolat felmarását követően lokálisan javították a kötőréteget, majd kiegyenlítő réteget kapott az úttest. Azóta elbontották a Szabadság térnél található forgalomlassító szigetet, a két patakhíd szerkezetének felújítása pedig folyamatban van, a két műtárgynál jelzőlámpákkal irányítják a forgalmat. A Magyar Közút Nonprofit Zrt. tájékoztatása szerint kicserélik a KRESZ táblákat is, majd miután kopóréteggel és új padkával is ellátták az utat, végül új tartós burkolati jeleket fognak felfesteni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában