Zenés születésnap

2023.05.12. 16:00

„Ennél szebb köszöntést elképzelni sem lehet” – meghatódva mesélt a tarjáni zenetanár

Hetvenedik születésnapján köszöntötték Stréhli Györgyöt, aki évtizedek óta tucatnyi együttest indított útjára.

Kemma.hu

A csapat, jobbra Stréhli György és mellette felesége, Margit

Forrás: MW

Hetven éves születésnapján különleges meglepetéssel köszöntötték a tarjáni Stréhli Györgyöt, aki sramlizenekarok mellett énekkart és gitáros együttest is útnak indított az évtizedek alatt. A jeles évfordulón a több évtizede már nem muzsikáló lányok álltak össze és köszöntötték a kiváló zenepedagógust.

Schäffer Anikó az egykori gitárzenekar legelső tagjának irányításával már hetekkel a nagy esemény előtt próbáltak a csoport tagjai. Énekesek, gitárosok, akik az évtizedekkel ezelőtti csapat tagjaként rendszeresen felléptek megyénk eseményein.

Óriási élményt jelentett számukra a találkozás, a közös múlt felidézése mellett az elmúlt évtizedekben történtek rövid átbeszélése. Így készültek hétről hétre a nagy napra, amikor a régi dallamok ismételt begyakorlása után egy csokorba gyűjtve adták elő azokat Stréhli György házának udvarán. 

Balra az ünnepelt, Stréhli György
Balra az ünnepelt, Stréhli György meghatódva hallgatja egykori tanítványainak előadását
Forrás: MW

A köszöntőben Anikó kiemelte a zenetanár nyílt, vidám személyiségét, amely legyőzte a generációs akadályokat, s sokszor közös, élményzenéléssé alakult egy–egy fellépés. Pályája kezdetén alapította tehetséges általános iskolásokból gitárzenekarát. Hihetetlen sok eseményen szerepeltek. Magyarul, németül és svábul is daloltak, s jó néhányan gitárral kísérték őket. Még a Balatonon zenei táborban is részt vehetett a csapat.

Feledhetetlen élményeket idéztek fel a születésnapon. Például, amikor egy-egy szereplést követően hazafelé is szólt a dal, pengett a gitár. Igazi örömzenélések voltak ezek, amelyek során közösséggé formálódott a csoport. 

Felejthetetlen volt számunkra ez a nap. Ennél szebb köszöntést elképzelni sem lehet! Felidéztétek a fiatalságunkat. Olyan szépen szóltak a dalok, mint évtizedekkel ezelőtt. Köszönet érte!

– mondta a zenetanár meghatottan az ünnepség után. 

Stréhli György követte édesapja nyomdokait, aki hozzá hasonlóan mentorált sramli együtteseket. A hetvenedik születésnapján ünneplő, szépkorú zenész száznál is több gitárost indított el a pályán, s tucatnál is több zenekart, zenészt, akik közül sokan ma is ismert együttesekben szórakoztatják a közönséget.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában