Kemma.hu podcast

2023.05.31. 20:33

Egy hegymászó élete és halála: minden, amit Suhajda Szilárdról tudni érdemes (PODCAST)

Az expedíciós hegymászó tragédiája rengeteg embert érintett meg az elmúlt napokban. Podcast-adásunkban most összefoglaltuk élete legfontosabb mérföldköveit, megmagyarázzuk a himalájai körülményeket, bemutatjuk a serpákat és azt, hogyan is állt Suhajda Szilárd az élethez és a hegymászáshoz.

Sz. A.

Suhajda Szilárdért rengetegen imádkoztak, szorítottak. Az ő történetét elevenítjük most fel

Forrás: Suhajda Szilárd/Facebook

Suhajda Szilárd tragédiája kapcsán rengeteg kérdést tettek fel olvasóink. Miért ment fel a hegyre? Miért nem segítettek neki? Mi az a halálzóna? Kik azok a serpák? És közben sokan igyekeztek többet is megtudni az expedíciós mászóról, aki első magyarként szerette volna megmászni pótlólagos oxigén és hegyi vezetők segítsége nélkül a világ legmagasabb csúcsát, a Mount Everestet. Végül a 8848 méter magas csúcs közelében veszett nyoma. 

Podcastunkban most életútját, az első mászásait is felidézzük. Hogy hogyan lett az egykori esztergomi főiskolás, hátizsákos túrázóból az egyik legeredményesebb magyar hegymászó, mit is jelentettek neki a csúcsok, de kitérünk arra is, hogy a Himalájában hogyan óvta a környezetét, szemben sok más mászóval. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában