Pro Urbe-díj

2023.05.31. 07:00

Díjjal búcsúztatták Esztergom rendőrkapitányát: az elkötelezettsége példaértékű volt

Debreczeni István rendőr ezredest, kapitányságvezetőt búcsúztatták Pro Urbe-díj átadásával.

Kemma.hu

Debreczeni István elkötelezettsége a város biztonságáért példaértékű volt

Forrás: Hernádi Ádám/Facebook

Pro Urbe-díj átadásával búcsúztatták a tisztségéből távozó esztergomi rendőrség első emberét. A fejleményről Hernádi Ádám polgármester május 30-án adott hírt közösségi oldalán, ahol többek között azt írta: Debreczeni István rendőr ezredes, kapitányságvezető elkötelezettsége és hozzáértése példaértékű volt városunk biztonságáért tett erőfeszítései során. Munkájával és elszántságával jelentős mértékben járult hozzá Esztergom Megyei Jogú Város fejlődéséhez és közösségünk megerősítéséhez.

Az esemény elhangzott: Debreczeni István rendőr ezredest, rendőrségi tanácsost június 1-jével áthelyezték a megyei rendőr főkapitányság rendelkezési állományába és megbízták az ellenőrzési szolgálat szolgálatvezetői feladatával. Az állománygyűlést a Suzuki Aréna különtermében tartották, ahol a polgármester átadta a Pro Urbe-díjat Debreczeni Istvánnak. A május 30-ai eseményen azt is bejelentették, hogy június 1-jétől Hernádi Balázs alezredest, az esztergomi rendőrség bűnügyi osztályának vezetőjét bízták meg a kapitányság vezetői feladatának ellátásával. Az állománygyűlésen Farkas Gábor vármegyei rendőr dandártábornok beszédében kifejtette: a rendőrök munkájáról rendelkező törvény meghatározza, hogy ugyanabban a beosztásban kétszer öt évig lehet szolgálatot teljesíteni, és Debreczeni István esetében ez a tíz év 2023. május 31-én járt le. Farkas Gábor arról is beszélt, hogy Debreczeni István a június 1-jétől aktuális Komárom-Esztergom vármegyei új feladata mellett ez év őszén várhatóan kinevezik a Fejér vármegyei főkapitányság helyettesének.

Felívelő pályafutás
Debreczeni István első szolgálati helye az esztergomi rendőrség bűnügyi akciócsoportjában volt. 1990-től a dorogi rendőrőrsnél folytatta munkáját, majd főnyomozónak nevezték ki. ’97-től újra az esztergomi rendőrkapitányságra került, mint kiemelt főnyomozó. 2008-tól újra Dorogon, 2012-ben ismét Esztergomban teljesített szolgálatot. A királyváros kapitányságát 2013-tól vezette. 24-szer részesült dicséretben, 2022-ben megkapta a Magyar Arany Érdemkeresztet.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában