Fürdő

2023.05.26. 11:05

Csak a nyári szezonra emelik meg az esztergomi Aquasziget jegyárait

Május 18-án tartott képviselő-testületi ülésén döntött az esztergomi önkormányzat a város tulajdonában lévő élményfürdő jegyárainak mintegy 20 százalékos módosításáról. A döntés értelmében az Aquasziget belépőjegyeinek árait augusztus 31-ig egységesen megemelik, de szeptembertől visszaáll a jelenlegi árjegyzék.

Kemma.hu

Mintegy 20 százalékkal emelkednek az Aquasziget árai

Forrás: 24 Óra

Fotó: P. O. Z.

A május 18-ai képviselő-testületi ülésen több napirendi pont között tárgyalta az esztergomi plénum az Aquasziget élményfürdővel kapcsolatos előterjesztést. Abban többek között arról írt a szerző, hogy a 100 százalékban városi tulajdonú Gran Spa & Sport Kft. ügyvezetője azzal a kérelemmel fordult az önkormányzathoz, hogy a fürdőlétesítmény árait módosítsák. 

A vezető azzal indokolta a jegyárak emelését, hogy a versenyképesség érdekében a visegrádi Termál Hotel és a párkányi Vadas Fürdővel való összevetésben szükséges, hogy magasabb bevételt tudjon megvalósítani az Aquasziget. A konkrét üzleti javaslat az volt, hogy szombaton, vasárnap és ünnepnapon alkalmazott jelenlegi árakat egységesen emeljék meg a hét többi összes napjára vonatkozóan június 1-jétől. Az előterjesztésben az is olvasható, hogy a javaslat szerint az árjegyzék szeptembertől térne vissza az emelés előtti szinthez. 

Az előterjesztéshez külön táblázatban vetették össze a jelenlegi és a javaslat szerinti árakat, mely utóbbiakról úgy fogalmaztak: „Az azonos szolgáltatást nyújtó más fürdők jegyáraihoz képest elfogadható árszinten kerülnek megállapításra a belépőjegyek új árai.” A táblázatban például látható, hogy az Aquaszigeten a hétköznapi napokon eddig elkért 4900 forintos felnőtt, egésznapos jegyár a döntés értelmében hatezer forintra módosul, illetve hétköznap a nyugdíjas/diák egésznapos jegy ára háromezer forintról 3700-ra emelkedik.

A döntés értelmében a fürdő majd mindegyik fajta belépőjegy ára emelkedik, de bizonyos szolgáltatások jegyárainál nem lesz változás. A nyári szezon új árairól az esztergom.hu oldalon lévő előterjesztésekben található táblázatból lehet részletesen tájékozódni.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában