Kegyetlenség

2023.05.10. 17:19

Döbbenet a tatai temetőben: ezt a 4 kiscicát zacskóban dobták a virágok közé

„Órák kellettek, mire lehiggadtunk!” – írják posztjukban a tatai állatvédők, akik egy újabb szörnyű eset kapcsán hívták fel minden jóérzésű ember figyelmét az ivartalanítás fontosságára. Újabb újszülött kiscicák életét mentették meg, akiktől a lehető legegyszerűbb módon szerettek volna megszabadulni.

W.ZS.

Négy csöppséget találtak a temető tárolójában egy zacskóban kidobva

Forrás: Facebook/Tiszta Szívvel az Állatokért Alapítvány

A történet szerint egy állatszerető édesanya épp a kislányával sétált hazafelé Tatán az Almási úti temetőnél, mikor a kislány halk cicásírást hallott. A Tiszta Szívvel az Állatokért Alapítvány Facebook-posztjában írja, elkezdték keresni a hangok forrását és az elszáradt virágoknak, koszorúknak fenntartott tárolóban egy zacskóban négy teljesen újszülött kiscicára bukkantak. Az apróságok nem is olyan régen láthatták meg a napvilágot – bár zárt szemmel születnek – erről pedig nedves bundájuk árulkodott.

A tatai állatvédők vittek melegítőpárnát, tápszert, cumisüveget és puha takarót is a helyszínre és találtak nekik ideiglenes otthont. Másnap reggel újabb adag tápszert vittek a törpéknek: többek között Lilinek, Puszedlinek, Macaronnak. Később újabb 1-2 hetes kihűlt kiscicához szaladtak melegítőpárnával, kellékekkel.

A Tiszta Szívvel az Állatokért Alapítvány munkatársai az ivartalanítás fontosságára hívják fel a figyelmet, hogy hasonló eset ne forduljon elő a közeljövőben. Beszámolnak arról is a posztban, hogy elfogyott a szükséges tejtáp, amivel segíteni tudnak a csöppségeken.

A szükséges orvosi vizsgálatok súlyos anyagi költséget rónak az alapítványra, ezért minden állatszerető segítségét kérik, hogy át tudjanak lendülni ezen a nehéz helyzeten. „Sokan követtek minket, ha csak 500 forinttal tudjátok támogatni munkánkat, nekünk az is nagy segítség!” – írják.

Tiszta Szívvel az Állatokért Alapítvány
Nyilvántartási szám: 11-01-0001132
Székhely: 2890 Tata, Május 1 út 9 fsz 1.
Adószám: 19304780-1-11
Számla szám:
10400913-50526988-66871003
(K&H Bank)
PayPal

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában