KineDok Tatabányán is

2023.05.20. 11:00

A régió legjobb dokumentumfilmjei már az Agorában is megtekinthetőek

A Vértes Agorája áprilisban csatlakozott a KineDok vetítőhelyekhez, és a Kortárs Galériában filmklubot indított. Első alkalommal a Kim Corbisier fiatal festőnőről szóló filmet tekinthették meg az érdeklődők.

Kemma.hu

Jelenet a KIM című dokumentumfilmből

Forrás: avertesagoraja.hu

A KineDok lehetővé teszi, hogy a filmrajongók megtekinthessék a régió legjobb dokumentumfilmjeit. Az ország számos pontján működő közösségi mozik bárokban, múzeumokban, szabadtéri helyszíneken különleges élményt adó eseményeken vetítenek már hat éve. 

Az első alkalommal a 2022–ben készült KIM című magyar dokumentumfilm volt látható. Eufória és nyugalom: Kim Corbisier vágyott állapota. A történet egy rendkívüli tehetségről és életútjáról szólt. A vadromantikus művész ikonnal a filmkészítő tanú személyes elbeszélésein keresztül ismerkedhettek meg a látogatók. A filmet Kapronczai Erika rendezte, producer Kozma Péter. 

A sorozat filmjei
KIM (dokumentumfilm, 2022); INFORG PORTRÉK (portréfilm sorozat, 2021); A Sajdik (portréfilm, 2019); DREAMPIRE (dokumentumfilm, 2014); THREESOME (kisjátékfilm, rendező, író, producer Muhi András Pires–szel és Csuja Lászlóval, 2013); CEU20 – dokumentumfilm a Közép–európai Egyetemről (társrendező Peter O. Almond rendező mellett, 2012); Kút a Nap alatt – (kisjátékfilm, rendező, forgatókönyvíró, 2010). 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában