Szülinap

2023.05.27. 10:55

90 éves lett az Est mozi szorgos mozigépésze - Anti bácsi a hosszú élet titkát is tudja

Szomódon született, de a szíve Tatára húzta. Most 5 unokája és két dédunokája köszöntötte a 90. születésnapján

G. D. V.

Terike néni és Anti bácsi

Forrás: Tata Város/Facebook

Kilencvenedik születésnapja alkalmából köszöntötte a tatán élő Kőszegi Antalt nemrégiben Michl József polgármester. Kőszegi Antal Szomódon született, 1959-ben költözött Tatára, abban az évben házasodtak össze feleségével, Terike nénivel. Két gyermekük lett, a családban már 5 unoka és két dédunoka van, a harmadik dédunokát most várják.

Anti bácsi az építőiparban dolgozott villanyszerelőként, először a tatai Építőipari Szövetkezet tagja volt, majd a katonaság után Tatabányán alkalmazták. A munka mellett éveken át dolgozott mozigépészként is, a tatai Béke moziban, a mai Est moziban vetítette a filmeket.

Egész életében példás szorgalommal dolgozott, számos elismerésben részesült, a Munka Érdemrend ezüst fokozatát is átvehette, és nyugdíjazását követően sem vonult vissza. Életerejéről, munkaszeretetéről a ház körüli, és egy különálló kert is tanúskodik, a kertészkedés egész évben ellátja feladatokkal, és célt, örömet ad a mindennapjainak. A hosszú élet titka szerinte az, ha aktívak maradunk, sokat dolgozunk és ez minden napunknak értelmet ad.

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában