Oroszlány, a mi városunk!

2023.04.27. 13:00

Próbára tehették helytörténeti ismereteiket, a "Pacsirták" jól énekeltek

Totóban, térképismeretben és képkirakóban kellett bizonyítani, valamint az anagramma és a kakukktojás kérdéscsoporttal is meg kellett küzdeni azon a helytörténeti vetélkedőn, amit a Rákóczi Szövetség helyi szervezete rendezett a hétvégén.

W. Zs.

Nem volt hiány izgalmas pillanatokban

Forrás: Beküldött

Az Oroszlány, a mi városunk! című oroszlányi megmérettetésre a Kölcsey Ferenc Művelődési Központ és Könyvtár kamaratermében gyülekeztek a civil szervezetek és intézmények csapatai. A versenyzők mutogatásban is teljesíthettek: a bányászvároshoz köthető foglalkozások, valamint rendezvények felismerése volt a cél, de helyi sportolók képmása is főszerepet kapott a megmérettetésen.

– A feladatsort úgy állítottuk össze, hogy Oroszlány múltja és jelene egyaránt szerepet kapjon – nyilatkozta Járfás Mihály István, földrajz-történelem szakos tanár és zsűrielnök.

A győzelemért hat társaság versenyzett. Első helyen a „Pacsirták” (Szíjj Irma Kamarakórus), másodikon a „Benedek” (Benedek Elek EGYMI), míg harmadik helyen a „Betonosok” (Kölcsey Ferenc Művelődési Központ és Központ) csapata végzett.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában