Temetés

2023.04.01. 13:03

Orbán Viktor Tatabányán vett végső búcsút Schmidt Csabától

Szombaton helyezték végső nyugalomra Tatabánya 43 éves korában elhunyt volt polgármesterét, Schmidt Csabát. A temetésen Orbán Viktor miniszterlenök is részt vett.

Kemma.hu

Schmidt Csabától egy szál virággal búcsúsztak a gyászolók, köztük Orbán Viktor

Forrás: 24 Óra

Fotó: Novotni Ákos

A vármegye vezető tisztségviselői, országgyűlési képviselők, hivatalok, intézmények képviselői, barátok, ismerősök, pályatársak mellett Orbán Viktor miniszterelnök is lerótta tiszteletét Schmidt Csaba, Tatabánya polgármestere, egykori országgyűlési képviselő, a Tatabányai Szakképzési Centrum kancellárja sírjánál. A politikust a Síkvölgyi temetőben helyezték végső nyugalomra. 

Szilágyi Sándor református lelkész mellett Crespo Rodrigo, a Jászai Mari Színház igazgatója, valamint Czunyiné dr. Bertalan Judit, Északnyugat-Magyarország fejlesztési kormánybiztosa, országgyűlési képviselő emlékezett megindító beszédben a várost több évtizeden át szolgáló politikusról. Mellettük a térség számos polgármestere, Nyitrai Zsolt Heves megyei országgyűlési képviselő, Erős Gábor és Bencsik János Komárom-Esztergom vármegyei honatyák, dr. Kancz Csaba kormánymegbízott, Khéner László megyei MLSZ-igazgató és Popovics György, a vármegyei közgyűlés elnöke is lerótta kegyeletét a sírnál, ahogy mellettük még százak: ismerősök, barátok, közéleti és kulturális szereplők.

Facebook-oldalán Orbán Viktor az alábbi üznettel búcsúzott a tatabányia politikustól, családapától: 

Isten nyugosztalja tatabányai bajtársunkat, Schmidt Csabát!

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában