Környezetszépítő akció

2023.04.01. 21:55

Nyolcvanan takarították ki Várgesztest

Az időjárás miatt a tervezettnél egy héttel később szervezték meg a településen a tavaszi nagytakarítást. Több mint nyolcvanan vettek részt rajta.

Sugár Gabi

Több mint nyolcvanan jelentkeztek a faluszépítési akcióra

Forrás: Várgesztes.hu

Fotó: Kluber David

Az önkormányzat által szervezett környezetszépítő akció csaknem két évtizedes múltra tekint vissza, egykor Almási István képviselő indította útjára, a stafétát 2019-ben vette át Katzer Ákos – adta hírül a vargesztes.hu. Már egy esztendővel ezelőtt is szép számmal érkeztek a hívó szóra. Az idősebbek, felnőttek mellett fiatalok és gyerekek is bekapcsolódtak a programba.

Ezúttal több mint nyolcvanan gyűltek össze kesztyűk­kel felszerelkezve a faluháznál. Szükség is volt a szorgos kezekre, hiszen a csoportok a várréten, az erdőszélen, a labdarúgópálya környékén és a bevezető utak mentén a tavalyinál öttel több, huszonnyolc 110 literes zsákot töltöttek meg hulladékkal. Volt közöttük rengeteg PET-palack, papír zsebkendő, cukorkás és csokoládés csomagolás is, amelyek egy része vélhetően az erre kirándulók kezéből „esett ki”.

A lelkes tavaszi nagytakarítókat a munka végeztével a faluháznál tea és frissítő várta. A Pro Vértes Alapítvány felajánlásának köszönhetően ízletes sült kolbászt is készítettek és kínáltak a szervezők. A munka végeztével a résztvevők közül többen megjegyezték: örömtelibb lenne az akció, ha évről évre egyre kevesebb dolguk akadna. Egyértelmű jele lenne annak: mind többen óvják a környezetüket. Nemcsak az itt élők, hanem azok is, akik e csodás tájon kirándulnak. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában