Champion és Nagyarany

2023.04.01. 11:22

Nemzetközi borverseny Szőnyben: majd' a fele aranyérmes lett

Ismét megrendezték a nemzetközi borversenyt a szőnyi Petőfi Sándor Művelődési Házban. A versenyen több mint nyolcvan mintát ízlelhettek meg az ítészek.

K. D.

Pintér Lászlónak jobbra gratulál Tóth Boldizsár

Forrás: 24 Óra

Fotó: Körtvélyfáy Dina

Tóth Boldizsár szervező elmondta, egyre jobb borok érkeznek be a versenyre, a nedűk mintegy 40 százaléka aranyérmes lett. Bőven akadnak olyanok, akik minden évben visszatérnek, volt, aki korábban mindig bronzérmet kapott, most azonban aranyat vihetett haza.

A zsűri a versenyzőket tanáccsal is ellátja annak érdekében, hogy a továbbiakban egyre jobb borokat készíthessenek. Durva hibák már nem fordulnak elő, jó borok készülnek, inkább szakmai fogásokra hívják fel a résztvevők figyelmét. A bor minősége az időjárással is összefügg, tavaly hosszú száraz időszakok követték egymást, ami a szőlőnek jó, de a sok napsütés elégetheti a savakat, nagyon hamar beérik, a szüretet pedig előre kell hozni.

A versenyen Szabó Julia Márta Chardonnay-borával Champion minősítésben részesült, míg Pintér László Rajnai rizlingje Nagyarany minősítést kapott. A zsűri mindezek mellett több különdíjat is átadott.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában