A hegy leve

2023.04.29. 19:46

Ízletes borok folytak le a torkokon a Bánhidai Borudvarban

Címkék#bor

Immáron harmadik alkalommal nyitotta meg kapuit a nagyközönség előtt a Bánhidai Borudvar. Április 29-én, szombaton a helyi és környékbeli, valamint határon túli bortermelők nedűit, valamint kézműves finomságokat kóstolhattak a látogatók.

Szalai Nikolett

Harmadszor oltotta a szomjat és csillapította az éhet a sok finomság a Puskin udvarán

Forrás: 24 Óra

Fotó: Novotni Ákos

– A rendezvény ötletét az adta, hogy Bánhidán vannak régi szőlőművelők, valamint borkészítők. Három évvel ezelőtt gondoltam arra, hogy össze kellene hozni őket egy eseményre. Idén már komolyabb borászatokat is meghívtunk vendégségbe, sőt, határon túliakat is. Vajdaságból, Felvidékről és Mura-vidékről érkeztek borászok. Most tizenkettő boros standunk van. De itt vannak még például a kézművesek, kenyeresek, továbbá kürtős kalácsos – osztotta meg a részleteket Visegrádi József, a Bánhidai Baráti Kör Egyesület elnöke.

A finom nedűk mellett ínycsiklandozó illatok lengték át a Puskin Művelődési Ház udvarát. A csókakőiek segítségével ugyanis ízletes vaddisznótokány készült szalvétagombóccal, valamint csókakői kolbászleves. A talpalávalót a nap folyamán Sárközi Zoltán és bandája szolgáltatta.

– Azt gondolom, hogy nem csak a borral kapcsolatos szeretet van jelen, hanem már kialakultak baráti kapcsolatok is. Külön öröm, hogy családok is érkeznek a Puskin udvarára, ami remélem, hogy a jövőben kicsinek bizonyul majd, és máshol kell megrendeznünk itt Bánhidán. Ötletek már vannak – tette hozzá mosolyogva Visegrádi József.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában