Részletek

2023.04.25. 19:48

Minden, amit az új ügyeleti rendszerről tudni kell: itt és ekkor várják a betegeket

Kemma.hu

Május elsején lép életbe az új ügyeleti rendszer

Forrás: Kemma.hu

Ahogy arról már beszámoltunk, május 1-jén Komárom-Esztergom vármegyében is elindul az új alapellátási ügyeleti rendszer. Az új ügyeleti rendszerrel a fő cél, hogy a betegek könnyebben juthassanak ellátáshoz. Most az Országos Mentőszolgálat tájékoztatása nyomán részletesen levezetjük, mikor, hová és hogyan lehet fordulni.

Ügyelet 22 óráig hat városban

Vármegyénk 6 járásában, Esztergomban, Kisbéren, Oroszlányban, Tatán, Komáromban és Tatabányán hétköznapokon 16 órától 22 óráig vehetjük igénybe a házorvosi ügyletet. Hétvégén 8 órától 14 óráig kereshetjük fel a hozzánk tartozó ügyeletet. Fontos kérés, hogy az alapellátást a rászorulók lehetőség szerint a háziorvos rendelési idejében vegyék igénybe a betegek.

Mikor jön ki az ügyelet?

Ha ügyeleti időben súlyos panasza jelentkezik, akkor fontos, hogy ne menjen sehová, hanem hívja fel a központi 1830-as telefonszámot. A hívás során tanácsokkal látják el a beteget, ha szükséges, ügyeleti kocsit is küldenek a helyszínre. Életveszély esetén azonnal mentőt is riasztanak.

Azok számára, akik személyesen keresnének fel egy éjszakai ügyeletet, Komárom-Esztergom vármegye három pontján hétköznap 22 órától reggel 8 óráig, hétvégén és ünnepnapokon 14 órától másnap reggel 8 óráig van lehetőség Esztergomban, Kisbéren és Tatabányán.

További fontos időpontok

  1. Orvosi ügyeleti pontok hétköznap 16 órától 8 óráig. Hétvégén és ünnepnapokon 8 órától másnap 8 óráig.
  2. Tatabányai központi gyermekügyelet hétköznap 16 órától 22 óráig. Hétvégén és ünnepnapon 8 órától 20 óráig.
  3. Esztergomi központi gyermekügyelet pénteken 16 órától 22 óráig. Hétvégén és ünnepnapon 8 órától 14 óráig.
  4. A központi telefonszám a teljes ügyeleti időszakban, a gyermekek esetében is: 1830
Forrás: mentok.hu

az országos Ments

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában