Húsvéti forgatag

2023.04.08. 06:00

Fakanállal pofozták a fazékba a tyúkot a komáromi Kemence Egyesületnél +fotók

Húsvéti forgatagba várták a családokat a komáromi Kemence Egyesületnél. Bár az idő hűvös volt, rengetegen ellátogattak a programra.

Körtvélyfáy Dina

Kicsik is, nagyok is próbálták a fazékba juttatni a csirkét

Forrás: 24 Óra

Fotó: Körtvélyfáy Dina

Schmelcz Gézáné, az egyesület vezetője elmondta, a rendezvényt korábban is többször megtartották, de a járványhelyzet alatt az online térbe kellett költözniük. A családoktól akkor azt kérték, húsvéti finomságokról, otthoni dekorációkról küldjenek képet, és ezt jutalmazták. Az idén azonban vissza tudtak térni a szabadtérbe, különböző ügyességi játékokra invitálták a kicsiket és nagyokat. Óvodai csoportokból is érkeztek gyerekek, de voltak, akik szüleikkel, egyénileg jöttek, valamint a komáromi máltaisok nappali intézményének ellátottjai is ellátogattak a forgatagba.

A gyerekeket tíz állomás várta, ebből kilencet az udvaron tartottak. Volt magválogatás, máshol gumicsirkét kellett fakanállal a fazékba lökni. Az óvodások lelkesen püfölték a csirkét a fakanállal, ám a játékállat csak ritkán került a fazékba. Nagy sikert aratott a nyusziteke is, valamint műanyag tojásokat is lehetett dobálni egy hálóba, patkókkal pedig vödrökbe kellett beletalálniuk.

A kicsiket természetesen az egyesület udvarán élő állatok is érdekelték. A Kemencés Pajtában kézműves foglalkozás volt, tojástartót lehetett készíteni. Minden ide látogató ajándékkal térhetett haza, a szervezők pedig azokra a gyerekekre is gondoltak, akik glutén- és tejérzékenyek. Az állomásokon a Kemence Egyesület munkatársai segítették a résztvevőket, akik között vannak értelmi fogyatékosok, pszichiátriai betegek, akad, akinek végtaghiánya van. Így a program, mint minden egyes rendezvényük, érzékenyítés is. Az egyesület munkatársai számára nagy öröm, hogy ők is tudnak segíteni másoknak, hiszen ugyanúgy aktív tagjai a komáromi közösségnek.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában