Testületi ülés

2023.04.06. 08:55

Eladhatják a volt dorogi Dózsa-iskola épületét

Értékesíti a "volt Dózsa-iskola” épületét az önkormányzat, a zeneiskola a tervek szerint az Intézmények Házában kap helyet – többek között ezekről született döntés a képviselő-testület legutóbbi ülésén.

W.P.

Pályázat útján értékesíti a dorogi önkormányzat a volt Dózsa-iskolát

Forrás: 24 Óra

Fotó: Walczer Patrik

Mint ismert, a városvezetés részéről már évekkel ezelőtt felmerült az ötlete annak, hogy az egykori, felújításra szoruló általános iskolában leljen új otthonra az Erkel Ferenc Zeneiskola. Csakhogy a tél folyamán a kormányhivatal jelentősen csökkentette a „Intézmények Háza” ingatlan használatát – a használt 1090 négyzetméter alapterületű ingatlanrész 201 négyzetméterre változott – így a felszabadult helyiségeket birtokba veheti a zeneiskola. 

Az áthelyezést a művészet intézmény vezetősége is örömmel fogadta, hiszen a rossz állapotú, szűkös épületük helyett egy tágasabb térben működhetnek tovább. Ennek eredményeként már nem indokolja semmi, hogy a volt Dózsa-iskola önkormányzati tulajdonban maradjon, ezért pályázat keretében szeretnék értékesíteni az ingatlant.

Megszavazták azt is, hogy kiírják a Dorog Város „Év Homlokzat Felújítási Terve 2023” pályázatot. Pályázni május 16-ig bármely, a város közigazgatási területén belüli épület homlokzatával lehet, a részletes dokumentációt személyesen lehet átvenni a polgármesteri hivatalban, jövő héttől pedig a dorog.hu-ról is le lehet tölteni.

Az ülésen szó volt a Petőfi Sándor Óvoda energetikai felújításáról, illetve a nyílászárók cseréjéről és a testületet tájékoztatták Dorog környezeti állapotának 2022. évi változásáról. A város a Dorogi-medencében terül el, ami szélcsendes időben nem szellőzik át. A nagyobb ipari cégek mellett télen a mintegy 5146 lakás fűtő berendezése is érezteti a hatását. Jó hír, hogy az eddig mért légszennyezettségi adatok alapján határérték túllépés nem volt.

A dorogi óvodák beiratkozási rendjéről is döntöttek: a Hétszínvirág, a Petőfi és a Zrínyi óvodákban a beiratás a 2023/2024. nevelési évre: május 2. – május 4-ig, 8-17 óráig; május 5. 8.00-14.00 óráig tart. Döntöttek arról is, hogy a felsőoktatásban, nappali tagozaton tanuló negyvenhárom diák öt hónapon keresztül fejenként havonta 10 ezer forintot kap.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában