Verseny

2023.04.13. 07:35

Angol süteményt és teát is kóstoltak Komáromban

A Szent Imre Római Katolikus Általános Iskola először szervezett angol nyelvű versenyt és gálát a helyi általános iskolák részére.

K. D.

A vetélkedőn Komárom három intézményéből, a Petőfi Sándor Általános Iskolából, a Bozsik József Általános Iskolából és a Szent Imre Római Katolikus Általános Iskola és Óvodából csaknem 60 diák vett részt.

Az intézmény Facebook-oldalán beszámoltak arról: a tanulók három korcsoportban, 4. osztályos, 5–6. osztályos, és 7–8. osztályos csapatokban versenyezhettek. A megmérettetés feladatai Nagy–Britannia témaköréhez kapcsolódtak. Előzetesen a csapatok plakátokat készítettek a szigetországról, amelyből kiállítást rendeztek. Játékos formában a diákok számot adhattak többek között arról, hogy mennyire ismerik a nemzeti ételeket, a híres épületeket, a különböző himnuszokat és zászlókat, híres embereket, jellegzetes közlekedési eszközöket. Szóbeli feladatként London leghíresebb építményeinek nevét betűzték.

Az eredményhirdetésig a gyerekek megkóstolhatták az angol teát és süteményt. Az angol nyelvű gálát a Szent Ignác Közösségi Házban rendezték. A diákok angol dalokkal, rövid színdarabokkal készültek.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában