Állattartás

2023.04.19. 13:39

Állatkínzás Szákszenden: összefogtak az állatkínzók ellen a településen

Közösen lép fel az állatkínzók ellen a szákszendi hivatal és az oroszlányi önkormányzat tulajdonában álló, Bokodi úti ebrendészeti telep.

W. Zs.

A munkától gyorsaságot és hatékonyságot várnak el – derült ki a legutóbbi testületi ülésen, amin egy aktuális probléma kapcsán szóba került a felelő állattartás problémaköre. Dr. File Beáta jegyző szerint a hivatalos út szerint a telep munkatársainak kell majd jelezni a problémát, akik szükség esetén azonnal tudnak reagálni és indulnak Szákszendre.

Fontos azonban, hogy a tökéletes munkamódszer kialakításához mindkét önkormányzat részéről szükséges kijelölni egy kapcsolattartót, mivel a lakossági bejelentések a hivatalban tehetőek majd meg. Hartmann Imre alpolgármester is felszólalt a fórumon. Mint mondta, a közelmúltban akadt példa állatkínzásra a településen, de az eb elpusztult, mire odaértek az állatmentők. Az esetről a Kemma.hu is beszámolt. A szákszendi ingatlanon két, láncon tartott kutya élt, ebből az egyiket tudták csak megmenteni a Szurkolók az Állatokért Gerecse és Környéke Alapítvány állatvédői. A történtekről Papp Attila Csaba polgármestert is értesítették, aki azonnal kiment a helyszínre.

A fejlemény az ügyben, hogy megtörtént a feljelentés, de az esetnek híre ment a közösségi médiában is. A településvezető nagyon bízik benne, hogy az erők egyesítése visszatartó erő lesz és hasonló esetek többé nem fordulnak majd elő. Papp Attila Csaba hozzátette, ilyen esetekben nincs intézkedési jogköre az önkormányzatnak. – Amennyiben valaki hasonlót tapasztal, az vagy az állatvédőknél, vagy a rendőrségen tehet bejelentést – tette hozzá a településvezető.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában