Vadkárok megelőzése

2023.03.11. 19:49

Vadkárok miatt hívott össze megbeszélést a tatabányai jegyző

A városban élő vadak, elsősorban vaddisznók által okozott vadkárok megelőzésének, elhárításának megoldási lehetőségeivel kapcsolatos megbeszélésre hívta össze dr. Dörnyei Vendel, Tatabánya jegyzője a Vérteserdő Zrt., a Vértesaljai Földtulajdonosok Vadásztársaság, és a Tatabányai Rendőrkapitányság képviselőit.

S.G.

Minden erdővel határolt településen jelentkezik ez a probléma. A vadak számára az ember által lakott települések gyakran bőséges táplálékot biztosítanak. Tatabányán a legnagyobb gondot a vaddisznók jelenléte okozza, mivel képes elviselni, illetve megszokni az ember közelségét, és számára az általunk elszórt hulladék remek élelemforrás. Ezért is fontos az illegálisan lerakott hulladék elszállítása. Erre a célra tavaly 75 millió forintot fordított Tatabánya, ám a valódi megoldást nem az egyre nagyobb anyagi erőforrást felemésztő „takarítás” jelenti, hanem a lakosság szemléletváltása – olvasható a város honlapján.  
A vadásztársaságok a város környékén kamerák kihelyezésével, és a terület fokozott levadászásával akadályozták meg a belterületi vadállomány növekedését. A szakemberek arra kértek mindenkit, hogy bár a városban élő vaddisznók hozzászoktak az ember közelségéhez, kellő távolságtartással kezeljék őket.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában