Pincsi pech

2023.03.30. 13:09

Újra kellett műteni a Maszatot - anyaghibás rögzítőcsavar miatt kellett felnyitni a lábát

Eltört az egyik rögzítőcsavar Maszat lábában. Újra kellett műteni. Ha seb meggyógyul, a másik lába miatt kell a műtőasztalra feküdnie.

G. D. V.

Maszatnak minden szín jól áll, csak gyógyuljon meg gyorsan!

Forrás: Tiszta Szívvel az Állatokért Alapítvány/Facebook

Újabb műtéten esett át Maszatka, a tatai Tiszta Szívvel az Állatokért Alapítvány mentett kutyusa. A kis pincsi lábán újra fel kellett nyitni a sebet, mert valamiért kattogott a térde. A beavatkozás közben kiderült, hogy eltört az egyik rögzítőcsavar, feltehetően anyaghibás volt, ezért újra kellett rögzíteni a műtött végtagot.

– Bár nem az állatkórház hibája miatt volt szükség a beavatkozásra, nagyon kedvesek voltak velünk. Se a röntgen, se a műtét költségeit nem kellett kifizetnünk. Ez hatalmas segítség, hiszen a másik lábának a műtéte is hátravan. De az még jó két hónap, addig Maszatkára úgy kell vigyáznunk, mint a hímes tojásra. Egyáltalán nem terhelheti a lábát, ezért vagy a kennelben van, vagy ölben, de még pisilni is kézben visszük ki – dicsérte a Fuziovet Állatkórház korrektségét Zádoriné Csordás Valéria, a Tiszta Szívvel az Állatokért Alapítvány kurátora.

Mint arról korábban beszámoltunk, Maszat görbe lábakkal született. A szaporító szemében selejtes kiskutyának a tatai Tiszta Szívvel az Állatokért Alapítvány közbenjárásával egy speciális műtéte volt, amely segíthet neki újra járni.

Az operáció azonban annyira bonyolult volt, hogy első körben még 3D-s nyomtatóval készítettek modellt a műtendő területről. Ezen tervezték meg a műtét minden egyes mozzanatát. Így, amikor Maszat a műtőasztalon feküdt, minden a lehető legnagyobb rendben ment. Egyelőre a kutyus jobb lábát műtötték meg, ha az meggyógyul, akkor a bal következik. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában