Szórakozás

2023.03.04. 16:55

Több száz éves cirkuszi dinasztia lépett porondra Bokodon (fotók)

Látványos előadást láthatott a bokodi közönség a Magyar Klasszikus Cirkusz jóvoltából a művelődési házban. Például a piros orrú Boldi bácsit, Scooby-Doot és Mickey egeret, de volt egyedülálló korbácsprodukció és akrobata mutatvány is. Bár nem a megszokott magasságban.

Wágner Zsanett

Különleges mutatványokkal szórakoztatták a bokodi nagyérdeműt

Forrás: 24 Óra

Fotó: Novotni ÁKos

– Hogy lehet egy cirkuszi előadást művelődési házba vinni? – ilyen és ehhez hasonló kérdésekkel indultunk útnak. Felmerült az is, vajon milyen állatokkal érkeznek a mutatványosok. Később minden kétely szertefoszlott. Színpadi produkciók voltak, állatok nem. A közönség viszont szűnni nem akaró kacajokkal hálálta meg, hogy azt kapta, amit szeretett volna: nagy betűs showt. Hogy mindennek már az elején a végére járjunk, több száz évet kell visszaugrani az időben.

Kraj Edvárd a szakmai körökből jól ismert Donnert család leszármazottja. Ő volt, aki felkonferálta a fellépőket és szólt néhány szót a produkciókról is. Elmondta, a cirkusz téli programját hozták a művelődési házba, melyben a klasszikus irányzatot vegyítik a XXI. századi igényekkel. Magyarán a lehetőségeket kihasználva színpadi előadásokkal is népszerűsítik a cirkuszok világát.

Többek között Boldi bácsinak is jelentős színpadi szerep jutott, aki piros mellényben, ugyanilyen orral és tréfás megjegyzések garmadájával nyitott. Mindhiába, a nevettetők jól értik a dolgukat.  A közönség legalább olyan jól szórakozott, mintha először hallott volna a találós kérdést. Jól tudták a választ, hogy mi lesz mindenképp sárga, feldobás és leesés után is.

A következőkben minden lámpa lekapcsolódott és fel-felbukkanó fénycsóvák törték meg a teremben eluralkodott csendet. Zsonglőröknek szurkolhatott a közönség, majd interaktív feladatok fokozták a hangulatot. Sok gyermeki kéz magasodott a levegőbe, amikor ügyességi feladat vállalkozóit keresték. Jóllehet, számított az is, hogy nem mindennapi mesefigurák jöttek segíteni: Scooby-Doo és Mickey egér hajtotta az ugrálókötelet. Bátorságból mindenki jelest érdemel, bár volt akinek hátsója előbb ért földet, mint a lába.

Apropó láb! Előbb rúdtáncos bemutató kezdődött, majd akrobata elemek következtek. Nincs kétség: az utóbbiak az erősebbik nem tagjainak kedveztek. Két, égszínkék fellépőruhás fiatal bebizonyította, hogy hat méteres magasságba tervezett elemek elképesztően látványosak lehetnek a föld fölött néhány centiméterrel is. Az összhang és a tűpontos kivitelezés tánca volt ez, amit nem akármilyen előadás követett. Az országban egyedülálló korbácsprodukció elevenedett meg a színpadon. A hanghatást csak a taps múlta felül.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában