Javaslatok alapján

2023.03.03. 12:21

Szombattól változik a buszmenetrend Tatán - mutatjuk hogyan

Lakossági javaslatok alapján finomítottak a decemberben életbe lépő menetrendet. Március 4-től már az új rend szerint utazhatunk.

G. D. V.

Forrás: Tata Város/Facebook

Mint ahogyan arról korábban beszámoltunk: a december 11-én életbe lépő tatai buszmenetrend csak ideiglenes volt. A próbaidőszak alatt arra kérték az utasokat, mondják el róla a véleményüket.

Több, mint 50 javaslat érkezett, amelyeket a tatai önkormányzat és a Helyi Közösségi Közlekedés Munkacsoport átnézett és véleményezett. A végül a Volánbusz Zrt.-vel egyeztetve március 4-től lépnek életbe ezek a változások. 

– A változtatásokat úgy hoztuk meg, hogy két dolgot biztosan ne érintsen. Az egyik, hogy a vasúti járat illeszkedjen a vonatok érkezéséhez, illetve hogy a kertvárosi részből közvetlen járattal el lehessen jutni a tatai nagy vasútállomásra. Erre korábban csak átszállással volt lehetőség – árulta el Rigó Balázs, Tata alpolgármestere.

Többek között változik a Kertvárost érintő 4-es, 5-ös, 6-os járatok menetrendje, hogy az igazodjon a Kossuth térhez közeli iskolákhoz. A 7-es vonalon is lesznek változások, amivel a Tata–Agostyán útvonalon 30–60 perces időközökkel fognak közlekedni a buszok. A 8-as vonalon két járat menetideje fog változni, a 9-es járatnál pedig munkanapon az Újhegy buszfordulónál minden hosszabb kiállást megszüntetnek, illetve az ipari park dolgozóihoz igazítják az 1R járatot. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában