Polgárőrség

2023.03.09. 08:24

Szemetelőkre figyelt a hatóság Esztergom belvárosában

Polgárőrökkel vállvetve ellenőriztek a közterület-felügyelők Esztergomban a város legforgalmasabb csomópontjánál. Mint kiderült, az egyenruhások a hosszú évek óta elburjánzó közterületi szemetelésnek akarták így elejét venni.

P.Z.

Esztergom belvárosában ellenőriztek a polgárőrök

Fotó: P.Z.

Hernádi Ádám polgármester még tavaly novemberben arról tájékoztatta az esztergomiakat közösségi oldalán, hogy a sok helyen tapasztalt köztéri szemetelés miatt arra utasította a közterület-felügyelet munkatársait, hogy fokozottan ellenőrizzék utcákon, a buszmegállókban, és az üzletek környékén a szemeteléssel kapcsolatos szabálysértést. 

Ennek folyományaként azóta gyakoribbak a város közterületén az ilyen célú ellenőrzések. A hétköznap reggeltől, illetve kora délutántól estig jelentős gyalogos és gépjárműforgalmat bonyolító Rákóczi téren egyenruhások várakoztak.

Mint kiderült, a szervezet a közterületen elharapódzó gyakori szemetelés miatt volt jelen. Nem is kellett sokat várniuk, a városközponti részre csoportokban érkező diákok közül valaki elég látványosan hagyta figyelmen kívül a tőle pár méterre lévő utcai szemétgyűjtőt, így őt igazoltatták és figyelmeztették a közterület-felügyelők. 

Ahogy az ország számos pontján, úgy sajnálatosan Esztergomban sem alakult ki az emberek egy részénél, hogy közterületen szemetet csak és kizárólag az arra kijelölt, hivatalos szemétgyűjtő edényekbe lehet beletenni. A hulladékgazdálkodási törvény ide vonatkozó szakasza arról is rendelkezik, hogy még az utcai szemetesek mellé sem lehet elhelyezni hulladékot. A tapasztalat az, hogy a közterületen lévő szemétgyűjtőket némelyek „elkerülik”.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában